Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поредна порция пияни

Снимка: Радио Шумен

Двама пияни шофьори засече пътна полиция през почивните дни на територията на област Шумен, единият и дрогиран.

27-годишен шуменец е заловен да шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества тази нощ. На кръстовището на бул. “Симеон Велики“ с ул. “Алеко Константинов“  в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация. Шофьорът лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, който отчел  1,42 промила. С дръг чек била отчетена положителна на канабис проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

31-годишен жител на село Друмево управлявал лек автомобил с 2,87 промила алкохол. Проверката на екип от пътна полиция била извършена на ул. “Георги Димитров“ в селото. Спрян бил водач на Ауди А4 с шуменска регистрация. Шофьорът бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,87 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е бързо производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Игри за пътешественици в Златния век

„Моят музей – вълнуващо пътешествие в Златния век на България“ се казва проектът на археологическия музей във Велики Преслав, който приключи с доставка на музейни помагала за деца и ученици. “Те са изцяло обвързани със съдържанието и характера на постоянната ни музейна експозиция и ще допринесат информацията за Златния век на България, да бъде..

публикувано на 28.11.20 в 10:24
Шуменски окръжен съд

Постоянен арест за внука убиец

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наложи Окръжният съд в  Шумен на Георги Д. Йорданов. Младият шуменец е обвинен в убийството на своите баба и дядо, извършено във вилата им в местността „Под манастира“ край Шумен   на 22 ноември 2020 г. Съдът мотивира своето определение с високата степен на обществена опасност на..

публикувано на 27.11.20 в 16:44

ДГ "Изворче" за деца на медици

Детска градина „Изворче“ в Шумен остава дежурна за деца на медици по предложение на кмета Любомир Христов. Детската градина ще приема деца на медицински специалисти, служители и работници в лечебни заведения, центрове, лаборатории към тях и здравни инспекции от 30 ноември до 18 декември. Медицинските специалисти, които се нуждаят от..

публикувано на 27.11.20 в 16:18

Масови проверки за мерките

Започва засилен контрол за спазване на противоепидемични мерки, които влизат в сила от 23.30 ч. днес. Това съобщиха от полицията в Разград. По препоръка на Общинския оперативен щаб и с разпореждане на началника на Районното управление в Разград в събота и неделя ще бъдат в ход полицейски проверки за спазването на мерките .  Полицейски служители..

публикувано на 27.11.20 в 14:54

Градина и ясла за деца на медици

Детска градина и ясла за деца на медици на първа линия осигурява община Русе. Децата ще бъдат обгрижвани по време на триседмичната карантина. От понеделник детска градина „Слънце“ и детска ясла №16 ще приемат деца на медицински специалисти. За прием в детската градина е необходимо родителите да вземат здравните документи от детската градина, която до..

публикувано на 27.11.20 в 14:43

Онлайн сесиите влизат в правилника

Членовете на Правна комисия към Общинския съвет в Шумен приеха текстове, които да регламентират начина, по който граждани и журналисти ще могат да участват в онлайн заседания на Общинския съвет. Те ще залегнат в Правилника за дейността на местния парламент, а промени в него, на базата на които ще може заседанията да се провеждат от разстояние, вече са..

публикувано на 27.11.20 в 14:15

Какво е забранено?

В училищата в област Шумен се преустановяват всички танцови, спортни и театрални дейности на външни хора, които използват материалната база на съответното учебно заведение. Спират се репетициите и изявите на народните читалища, фолклорни и самодейни изяви. Преустановяват се посещенията в пенсионерките клубове на територията на област Шумен...

публикувано на 27.11.20 в 13:30