Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Двама с наградата на Разград

Община Разград
Снимка: kiss13

Общинският съветник Пейчо Георгиев и началникът на отдел "Опазване на околната среда" Недим Тахиров са новите носители на почетния знак на община Разград "За принос към местното самоуправление". Отличието се връчва по случай Деня на българската община - 12 октомври.

Двамата отличени получиха почетните си знаци след днешната тържествена сесия на Общинския съвет, на която бяха гласувани номинациите. Наградите връчи кметът Денчо Бояджиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови почетни граждани

Разград има трима нови почетни граждани. На тържествената сесия по повод празника на града общинските съветници гласуваха с високото звание да бъдат удостоени офталмологът и бивш директор на болницата д-р Ангелина Миткова, хореографът Кънчо Върбанов и журналистът и краевед Ангел Павлов. Отличията им бяха връчени непосредствено след..

публикувано на 27.01.21 в 16:18

Отворени пътища

Закъсал ТИР затвори за три часа пътя Разград – Крояч – Лозница, съобщиха от областната администрация в Разград. Камионът заседнал в района на Крояч около 10 ч. сутринта. В резултат са се образували дълги колони от автомобили, като на телефон 112 е подаден сигнал за бедстващи хора. След като към мястото на инцидента е била изпратена..

публикувано на 27.01.21 в 15:50

Без риск от замърсяване

Няма риск да бъде замърсена питейната вода на Разград заради затлаченото в района на сeло Дряновец корито на река Бели Лом. Това увериха представителите на „Водоснабдяване-Дунав“, екоинспекцията   в Русе, Басейновата дирекция „Дунавски район“ и "Напоителни системи", клон "Долен Дунав", на работна среща, инициирана от областния управител на Разград Гюнай..

публикувано на 27.01.21 в 15:46

Седем КПП-та в Разградско

Ограничения за тежкотоварни автомобили са въведени от 01.00 часа тази нощ по всички направления на Разградска област, съобщиха от полицията. Камионите трябва да се движат задължително с вериги. Изградени са 7 КПП, а ТИР-овете, които нямат вериги, се отклоняват за престой. Целта е да се избегне образуването на тапи по пътищата за Русе, Търговище,..

публикувано на 27.01.21 в 08:56

Помощ за многодетно семейство

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен помогна на социално слабо семейство с три деца в село Севар. Той дари на Изет и Лейман Мустафа няколко кашона хранителни продукти, почистващи и перилни препарати, закупени с лични негови средства. „Благодарим от сърце! Никога не сме предполагали, че областен управител ще дойде на крака у дома ни, за да ни..

публикувано на 26.01.21 в 14:45

Джигити на пътя

Лек автомобил „Рейндж Роувър“ се е движел със 107 км/ч при ограничение 50 км/ч. Засечен е в село Осенец. При същото ограничение на скоростта, но в Разград – по „Търговищко шосе“ до „Гнездо на орли“ товарен автомобил „Ситроен Берлинго“ се е движил с 99 км/ч. Това са част от нарушенията, установени от екипите на пътната полиция в Разград през..

публикувано на 26.01.21 в 11:11

Присъда за отвличане

Разградският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжната прокуратура в Разград и трима души от Русе и техните адвокати, с което тримата се признават за виновни в отвличането на момиче, ненавършило 18-годишна възраст. Това се е случило на 5 октомври 2020 г. в разградското село Беловец.  Двама от обвиняемите приеха да изтърпят наказание..

публикувано на 25.01.21 в 17:30