Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За училищата на бъдещето

СУ "Св. Паисий Хилендарски"-Върбица
Снимка: Радио Шумен

Две училища и една детска градина ще се опитат да ни докажат, че продължават да са „в крак с времето“.

Какво се случи с иновативните паралелки в СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен, където преди три години второкласниците започнаха да използват таблети в час. Как надградиха употребата на дигитални устройства с въвеждането на нова организация на учебния процес там.

Как изглежда известната ни от Възраждането още „взаимоучителна метода“ през 21 в. Примерът е от Средното училище „Св. Паисий Хилендарски“ във Върбица, където ментори са ученици, които помагат на по-слабите си връстници.

Възможно ли е американската иначе програма „Стъпка по стъпка“ да бъде адаптирана в българските детски градини. Как работят с нея в ДГ „Братя Грим“ в Шумен и защо тръгнаха по по-трудния път за нейното прилагане,
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пролет

Коя е най-хубавата пролет в живота ви?

Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите между шестте политически формации, които влизат в следващото Народно събрание. За какво да внимават новоизбраните депутати? Това ще бъде въпросът към вас в актуалната част на предаването. След 22 часа ви предлагам възможност за сладки спомени и мечти с въпроса: Коя е..

публикувано на 09.04.21 в 18:49

Оттука започва 10 април

В Световния ден на хомеопатията – 10 април, в „Оттука започва денят“ ще ви предложим да чуете каква е историята на тази алтернатива на традиционната медицина и кога и при какви ситуации помагат хомеопатите. Ще говорим и за красотата на цветята през пролетта и лятото и какви изненади в разкрасяването на Разград подготвят от общинското предприятие..

публикувано на 09.04.21 в 15:09

Погледнете към небето в Деня на космонавтиката!

На 12 април – празникът на авиацията и космонавтиката започнете деня с Радио Шумен. Ще разберем заедно каква е атмосферата в едно от големите шуменски училища, където отново започва присъственото обучение. Ще отидем до Русе, за да научим как градът ще бъде почистен преди Великденските празници. Ще ви разкажем и за един онлайн конкурс посветен на..

публикувано на 08.04.21 в 16:37

Оттука започва 6 април

Забавачка в службата. 105 фирми и институции у нас спечелиха финансиране по проекти, свързани с изграждане на детски кът за децата на служителите си. Община Смядово е една от общините у нас, която ще предлага иновативната услуга, за проблемите, които ще решава,  ще научите след 8 часа в утрото на 6 април. По-късно ще разберем как Община Русе постигна..

публикувано на 05.04.21 в 17:08

Започнете и новата седмица с Радио Шумен

  И на пети април предаването ,,Оттука започва денят“ ще стартира след новините в 7 часа. В началото на новата седмица очаквайте всичко важно след изборния ден, актуална информация и много музика! Бъдете с Радио Шумен и екипа: Жулиета Герова – водещ, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на..

публикувано на 02.04.21 в 12:00

Приятно утро с Радио Шумен

  Пролетно петъчно утро и Радио Шумен. Прекрасна комбинация за приятно събуждане и на втори април. От 7 до 10 часа бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“. Всичко актуално и много музика! Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 01.04.21 в 10:23

Идеалната снимка

Как изглежда идеалната снимка на живота днес? Личен и обществен. Това е въпросът в "Денят на совите" в сряда, на 31 март. В късната рубрика, с думи ще опишем моментната снимка на живота в село Попина, където близостта до Дунава не успя да съхрани част от традициите, но запази други. Кои, ще научите малко след 22 часа. И понеже изпращаме Баба Марта, ще..

публикувано на 31.03.21 в 18:39