Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Областният на Русе с COVID-19

19 нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенска област през последното денонощие, съобщават от Регионалната здравна инспекция. 15 от новозаразените са от Русе и по един от Мартен, Бяла, Лом Черковна и Смирненски.

Сред новоустановените случаи са и две учителки. Едната е класен ръководител на първокласници от СУ „Васил Левски“. 22 ученици от паралелката ще останат под домашна карантина. С положителен PCR тест за COVID-19 е и 47-годишна учителка от Математическата гимназия „Баба Тонка“, която също остава под изолация вкъщи.

От РЗИ отбелязват, че сред 19-те нови случая са и положителните проби на областния управител Галин Григоров и неговия заместник Валентин Колев.

Общо диагностицираните с COVID-19 в област Русе вече са 495 души, като активните случаи са 95. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 65 са оставени под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов живот за стари часовници

Реновацията на знакови за русенци механични часовници. Това е поредна инициатива на сдружението„Русчук.БГ“. Идеята на представителите на организацията е да докажат на гражданите, че дори обикновените хора могат да спомогнат за благоустройството на града. Вече са ремонтирали два часовника в центъра на Русе – тези на Регионалната библиотека..

публикувано на 04.08.21 в 13:03

Пенсионери с таблети

Обучение по дигитални умения за възрастни хора започват в Ценово, Караманово и Белцов. Повече от тридесет мъже и жени са пожелали да подобрят уменията си. Преди две години повечето от тях са преминали курс за компютърна грамотност. В останалите две села обучаемите трябва да са най-малко по петнадесет души. Уроците са направени като..

публикувано на 04.08.21 в 12:47

Тежка катастрофа призори

Катастрофа с двама пострадали затвори рано тази сутрин пътя от Мартен към Русе. Инцидентът е станал около 3:00 часа през нощта. Лек автомобил „Мерцедес“ с немска регистрация, управляван от 20-годишен младеж, се е врязал в задната част на челен товарач. При удара колата е отхвръкнала към мантинелата и е влязла в разделителната ивица, а..

публикувано на 04.08.21 в 09:52

Приоритети на Еврорегион Данубиус

Развитието на туризма и зелената енергетика, както и подобряването на услугите в социалната сфера ще са водещи за общините в Русенско до 2027 година. Това стана ясно на среща в областната администрация на общините, членуващи в Асоциация „Еврорегион Данубиус“. Сред обсъдените идеи са изграждането на хибридно улично..

публикувано на 03.08.21 в 14:45

Празник на Военноморските сили

Русе отбелязва днес 142-годишнината от създаването на Военноморските сили в България. От 16,30 ч. в заседателната зала на Общината кметът Пенчо Милков ще награди трима военнослужещи от състава на Военноморските сили. Ще присъства и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. В 18 ч. започва военен ритуал по полагане на венци и..

публикувано на 03.08.21 в 08:38
Болница „Д-р Димитър Граматиков“ – Русе

Събират дарения за болницата

Кампания за оборудване на Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ започва в Русе. „Лечебното заведение догодина ще стане на 100 години и нуждите за осъвременяване са много, но засега ще бъдат закупени нови легла за пациентите“, поясни директорът д-р Светослав Дачев. От Ротари клуб и Лайънс клубовете в Русе канят всеки, който има..

публикувано на 02.08.21 в 11:54

Започна Държавното първенство по стрелба с лък

Държавното първенство по стрелба с лък за мъже/жени, младежи/девойки и кадети/кадетки се провежда днес и утре в Русе. Състезанието се организира от спортен клуб „Джамбо  2006“ Русе и е под егидата на Общината. Форумът е от особена важност, тъй като в него ще участват всички 17 отбора по стрелба с лък в България. Гост на събитието е и председателят..

публикувано на 31.07.21 в 15:14