Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Каспичан сред отличниците

4
Снимка: НСОРБ

Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво получи Община Каспичан.

Авторитетният приз е бил присъден в рамките на петата процедура за наградата на Съвета на Европа, каза за Радио Шумен кметът на общината Милена Недева.

"Това е признание за постигнатото високо качество на управление, основано на принципите за добро демократично управление на местно ниво, които са 12 на брой, съгласно утвърдения европейски стандарт. Въпреки, че през всички години на управлението сме работили в интерес на гражданите, на бизнеса, на всички институции, тази година за първи път подадохме документи и бяхме удостоени с Европейския етикет за добро управление", посочи тя.

"Благодаря на всички, които дадоха положителна оценка на нашата работа и уверявам жителите на община Каспичан, че и занапред ще продължим да работим с лице към гражданите", допълни Милена НедеваГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

6000 лева до целта

Кампанията „Жълти стотинки. Деца помагат на деца“, която събира средства за отделението по неонатология в шуменската болница, вече изпълнява третата си кауза. Преведени са 30 000 лева от необходимите общо 36 000 лева за неонатален респиратор. „Изключително сме щастливи и благодарим, че се откликна толкова бързо на призива ни през октомври за..

публикувано на 08.12.21 в 16:43

415 ваксини за ден

35 души от област Шумен са с потвърден положителен резултат за COVID-19 за последното денонощие. 20 от тях са мъже, 15 са жени, информират от Регионалната здравна инспекция в Шумен. 120 пациенти със симптоми на коронавирус са настанени в шуменската болница. 113 от тях са с положителни проби, останалите чакат резултати от тестовете си. В..

публикувано на 08.12.21 в 16:14

Шумен с награда за туризъм

„В тези предизвикателни и изпълнени с премеждия времена е важно да бъдат показани и отличени добрите примери в сектора и да бъде оценен бизнесът, който въпреки всички трудности продължава да работи.“ С тези думи министърът на туризма Стела Балтова откри тържествената церемония по връчването на шестите Годишни награди в туризма - 2021, които тази..

публикувано на 08.12.21 в 15:14

Сбогуване със Станислав Ушев

Днес Шумен се прощава с маестро Станислав Ушев. Поклонението беше в църквата „Свето Възнесение Господне“. Кметът Любомир Христов и общинската администрация поднасят съболезнования на семейството и близките на Станислав Ушев. „Загубата на творец и музикант от неговата величина ще остави голяма празнота в културния живот на града ни...

обновено на 08.12.21 в 14:27

1.2 милиона за ремонти

Ремонти за 1 200 000 лв. е извършило шуменското общинско предприятие „Строителство и благоустройство“ през тази година. Това съобщи директорът му Недко Салабашев. Предприятието работи по конкретни заявки от Община Шумен. „Каквото ни възложат – това изпълняваме. Може и да не сме ги приключили на 100%, но голяма част са готови. В предприятието..

публикувано на 08.12.21 в 14:15

Ветеран от войната на 100

100-годишнината на ветерана от Втората световна война редник Никола Пенчев беше отбелязана днес. Това съобщи за Радио Шумен началникът на Военното окръжие в Шумен подп. Георги Георгиев. Тържеството се проведе от 11 часа в салона на Народното читалище „Васил Левски“ в село Златна нива. Много поздравления, цветя и честитки получи столетникът за..

публикувано на 08.12.21 в 13:30

Част от Шумен без вода

Авария по ул. „Стефан Изворски“ в Шумен остави без вода Добруджанския квартал. Наши слушатели съобщиха, че вода се стича и по улица „Съединение“ до Второ основно училище "Д-р Петър Берон". Според дежурния във ВиК - Шумен,  засега няма информация кога проблемът ще бъде отстранен и съответно кога ще бъде възобновено водоподаването. Снимката,..

публикувано на 08.12.21 в 12:09
Подкасти от БНР