Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За какво не е късно?

longlifelearning

В Деня на белия бастун в актуалната част на предаването въпросът ще бъде: „Какво не искате да виждате?“. След 22 часа ще ви срещнем с Мехмед Ялъм от село Градище, който на 62 години завърши история в Шуменския университет с отличен успех. Ще си поговорим за нещата от живота, за които все още смятате, че имате време. Въпросът ще бъде: „За какво все още не ви е късно?“ Венета Стоянова и Мина Денева ви очакваме на ефирните телефони 054 855-145 и 054 855-155 в "Денят на совите".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Събота сутрин с "Оттука започва денят"

В събота сутрин в „Оттука започва денят“ ще ви разкажем за любопитното краеведско изследване, което направи силистренската библиотека. В изданието е събрана информация за имената на селищата, както и легендите за тях, които са разпространени в региона. Читалището в село Буховци обявява конкурс и изложба в интернет на рибни ястия. До 10 декември..

публикувано на 04.12.20 в 08:22

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почти половината от българите ще разчитат на спестявания, за да финансират предстоящите разходи по празниците, показва проучване. Кои са най-важните за вас неща, без които няма да се чувствате празнично и от които не бихте се лишили? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще ви разкажем за..

публикувано на 03.12.20 в 19:30

Приятна сряда вечер с Радио Шумен

Кое е вашето омайно биле? Това ще е една от темите в днешното предаване ,,Денят на совите“. В късната рубрика ви очаква интересна среща със Светла Касабова и Цветомир Цонев, които написаха книгата “История за билките от времето на траките”. Любопитен разговор за най-древните билки по нашите земи. И тази вечер от 21 часа до полунощ на вълните на..

публикувано на 02.12.20 в 17:56

С програма „Днес“ в следобеда на 2 декември

Търсят доброволци за шуменската болница. „Всяка помощ е добре дошла“, обяви д-р Стоян Тодоров. Какво се случва с алтернативните водоизточници в Търговище? Говори областният управител Митко Стайков. Вчерашният пожар в Шумен остави майка с три деца на улицата? Освен без дом – те останаха и без един от възрастните членове на семейството, който..

публикувано на 02.12.20 в 12:36

"Денят на совите" в първия ден на декември

Как да разберем, че е време за ново начало? – е въпросът ни в „Деня на совите“ в първия ден на декември. Ще ви разкажем и за благотворителния маратон в Силистра „Чрез спорт към знание”. От 21 часа до полунащ в „Денят на совите“ с Венета Стоянова и Людмила Борисова.

публикувано на 01.12.20 в 19:10

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Ще бъде ли променено разписанието на градския транспорт в Русе? Как само за два дни с помощта на добри хора бяха предоставени устройства на учениците от Спортното училище „Никола Симов“ в Търговище, за да могат пълноценно да учат в електронна среда? По какъв необичаен начин..

публикувано на 01.12.20 в 15:49

Какво ви навява първият сняг?

Какво ви навява първият сняг? Това ще бъде въпросът в актуалната част на последния ден на ноември- Андреевден. Днес е и Световния ден на константата. Това ми дава повод след 22 часа да поговорим за това, което искаме да запазим. Въпросът ще бъде: Кое в живота ви искате да остане постоянно? В късната рубрика ще ви срещнем с Албена Рахнева-..

публикувано на 30.11.20 в 18:01