Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нов асфалт за милион и половина

4
Снимка: Община Търговище

Проектът за реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ в Търговище стартира днес, съобщават от местната администрация.

Той се осъществява по Оперативна програма „Региони в растеж“. Ще бъде обновен участъкът на булеварда от кръстовището му с училището за деца с увреден слух до това с бул. „Цар Освободител“.

„Стремим се да продължаваме с още по-бързи темпове развитието на града, на инфраструктурата и да подобряваме условията за живот“, заяви кметът  на Търговище д-р Дарин Димитров на пресконференция днес.

Той отправи и призив към живущите в района за проява на търпение и разбиране по време на ремонтите.

Средствата за реализацията ремонта са неусвоен ресурс от проектите за обновяване на градската среда и образователната инфраструктура в Търговище. Общата стойност е 1,6 млн. лв., в това число и 218 000 лв. собствен принос на Община Търговище. Срокът за приключване на проекта е до март 2022 г.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Удари в крайпътни дървета

Двама души са пострадали при катастрофа и са настанени за лечение в болница, съобщават от търговищката полиция. Инцидентътт е станал около 19 ч. вчера на главния път София - Варна, между селата Васил Левски и Пробуда. Правоспособен 20-годишен водач от Търговище, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Пасат“ в посока Търговище с несъобразена с..

публикувано на 27.01.21 в 11:21

Проходими пътища в Търговищко

Всички пътища от общинската пътна мрежа в Търговище са проходими при зимни условия. През цялата нощ и в момента на терен са 23 машини на Общинското предприятие БКС и фирмите, с които Община Търговище има сключени договори. Навявания има по направлението Цветница - Братово - Божурка до разклона на главния път София - Варна, както и по направлението..

публикувано на 27.01.21 в 09:04

Нов томограф в МБАЛ - Търговище

Компютърен томограф от ново поколение беше доставен в МБАЛ – Търговище. Парите за съвременния апарат са отпуснати от Министерството на здравеопазването, целевата субсидия е 600 000 лв. и е осигурена със съдействието на областния управител Митко Стайков. В момента се прави монтажът на томографа, очаква се той да заработи в средата на февруари...

публикувано на 26.01.21 в 15:09

143 години свобода

143 години от Освобождението си от османско владичество ще отбележи Търговище на 29 януари. Това съобщиха от пресцентъра на общината. По случай годишнината от 25 до 29 януари Регионалният исторически музей организира Седмица на Освобождението. Образователна програма, посветена на събития и личности, свързани с Освобождението на града, ще се..

публикувано на 25.01.21 в 14:13

Смърт на пътя

Мъж е загинал при катастрофа край Антоново, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. Инцидентът е станал вчера по обяд. 73 -годишния водач от Шумен се е движел с несъобразена скорост и на десен завой е изгубил контрол над автомобила. Навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно във влекач. От удара водачът на лекия..

публикувано на 22.01.21 в 10:13

71.5 млн. лева за харчене

Приемането на бюджета на община Търговище за 2021 г. е част от дневния ред на заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе на 28 януари (четвъртък). Макрорамката на бюджета за тази година е близо 71.5 млн. лева, в която са включени средствата от ЕС в капиталовата програма. Общият размер на приходите, с които ще разполага община..

публикувано на 21.01.21 в 15:11

Катастрофа погуби живот

Временно е преустановено движението по пътя София – Варна, след антоновското   село Моравица, заради катастрофа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Търговище. В района се извършват процесуално-следствени действия. Инцидентът е станал между товарен и лек автомобил. По предварителна информацияq един човек е загинал при..

публикувано на 21.01.21 в 14:44