Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оторизирани PCR лаборатории

Снимка: БГНЕС

Шумен вече разполага с оторизирана лаборатория за изследване за COVID-19. Това става със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. По този начин резултатите, получени в нея, ще постъпват в РЗИ, без да се нуждаят от препотвърждаване от друга лаборатория.

Още 4 лаборатории от региона са включени в списъка на лечебните и здравни заведения за провеждане на високоспециализирано медико-диагностично изследване, познато като PCR тест. Две от тях са в Русе и по една в Силистра и Разград.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 2 часа очакваме водата в Шумен

Водопроводната система на Шумен вече се пълни. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК Иван Пушкаров.  Очаква се до 2 часа в голяма част от града да има вода, макар и с ниско налягане.  Отстраняването на голямата авария по водопровода е приключило около 2.30 часа тази сутрин.  Около 30 души са работили на терен, за да направят диги, а после и..

публикувано на 29.03.24 в 07:38
Снимката е илюстративна

Планово без ток

Неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока и днес, на 25 март, в населени места от Североизточна България, съобщават от електроразпределителното дружество. В Търговищка област От  09:30 ч. до 17:00 ч.,  ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: част от с. Чеканци (ТП-1), общ...

публикувано на 29.03.24 в 05:40

Топъл петък

Днес ще бъде предимно слънчево със слаб, следобед до умерен вятър от запад-югозапад, който в края на деня ще отслабне и ще се преориентира от южна четвърт.  Максималните температури ще са между 21° и 26°, по носовете малко по-ниски, за Варна около 22°, за Шумен - около 23°

публикувано на 29.03.24 в 05:32

Радев търси служебен премиер

Президентът Румен Радев проведе среща с председателя на Народното събрание Росен Желязков във връзка с процедурата по назначаване на служебен министър-председател, предадоха от президентството.  Държавният глава ще разговаря и с управителя на Българската народна банка Димитър Радев и с председателя на Сметната палата Димитър Главчев, съобщи..

публикувано на 28.03.24 в 13:50

ИТН върна мандата

"Има такъв народ" получиха от президента Румен Радев папката с третия мандат за съставяне на правителство, но веднага, както още преди ден обявиха, му я върнаха празна – отказаха да водят преговори за съставянето на правителство. "Реших да върна третия мандат на вашата парламентарна група, най-малката, защото винаги сте имали ясна и..

публикувано на 28.03.24 в 11:15

Връчват мандат на ИТН

Днес в 11:00 часа държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ". Така от партията на Слави Трифонов ще трябва да посочат кандидат за министър-председател. Това съобщиха от президентството. Кандидатът ще има седем дни, за да предложи структура и състав или да я..

публикувано на 28.03.24 в 08:38

ПП-ДБ върна мандата

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, а те от своя страна върнаха веднага папката празна. "За съжаление, първият мандат беше провален, защото ГЕРБ-СДС не си спазиха уговорката", отбеляза съпредседателят на коалицията ПП-ДБ Кирил Петков, като отбеляза, че те отново предлагат акад. Николай Денков за..

публикувано на 27.03.24 в 15:38