Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест срещу камионите в града

Нов протест срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през жилищните части на Силистра готвят жителите на града. Днес, 27 октомври, от 12 ч. на обяд протестиращите ще блокират граничния контролно-пропускателен пункт.   Блокирането на движението на тежкотоварни автомобили в Силистра ще бъде на кръговото кръстовище до улиците "7 септември" и ул. "Добрич".

В четвъртък, 29 октомври, на заседание на специализирана смесена българо-румънска комисия се очаква решение за възобновяване работата на българо-румънския фериботен комплекс между Силистра и румънския град Кълъраш по линията с. Айдемир – пристан Кичу. С възстановяването на дейността на ферибота  ще бъде решен проблемът с преминаващите тежки товарни автомобили през Силистра на път за граничния контролно-пропускателен пункт.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Осъдена за неплатени данъци от дарения

Условна присъда наложи Окръжният съд в Силистра на 32-годишната Елена Акиф от силистренското село Богданци за неплащане на данъчни задължения в големи размери за получени дарения. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Жената е неграмотна, безработна и неосъждана. През периода от 05.01.2014 до 24.02.2019 година в град Главиница Елена е получила..

публикувано на 27.01.21 в 13:31

Усложнена обстановка в Силистренско

25 см е снежната покривка  в Силистренска област. На отбивките по основните пътища има спрели камиони, тъй като или нямат вериги, или просто имат съмнения, че ще закъсат. 36 машини на Областното пътно управление са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа тази нощ. Само един сигнал е бил получен за закъсали два автомобила в района на..

публикувано на 27.01.21 в 08:59

Тийнейджър в гонка с полицията

19-годишен без книжка, опитал да избегне полицейска проверка, е установен от служители на Районното управление в Силистра. Вчера по ул. „Илинден“ в село Калипетрово младежът не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си „Ауди“, а продължил да шофира, после изоставил колата и избягал. След като за кратко време бил установен, се..

публикувано на 26.01.21 в 10:30

Ранен при трудова злополука

69-годишен мъж е пострадал при трудова злополука, станала вчера в зърнобаза в село Ситово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Мъжът паднал от стълба, опряна на товарен автомобил, и изгубил съзнание. Настанен е в МБАЛ - Силистра. За случая е уведомена е Инспекцията по труда. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 26.01.21 в 09:55

ДПС стяга редиците

Движението за права и свободи е готово за предстоящите парламентарни избори и се придържа към програмата си за ускорено и догонващо развитие с ясна визия за развитието на страната. Това съобщиха от областната организация на партията в Силистра. Анализ на реалната политическа обстановка в региона е направен на работна среща с участието на..

публикувано на 25.01.21 в 14:22

Иззеха нелегални цигари

Голямо количество незаконни цигари са иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Тя е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Силистра с участието и на служители на..

публикувано на 25.01.21 в 12:11

Разкриха измама с дърва

Горски служители от Регионална дирекция по горите - Русе спряха дейността на обект за съхранение и преработка на дървесина в Тутракан.  Мярката е предприета след направена проверка по сигнал, при която горските служители установили несъответствия във въведените данни в регистрите.  При преглед на превозните билети..

публикувано на 22.01.21 в 14:11