Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Удар в електрически стълб

Снимка: Pixabay

Двама мъже са пострадали при катастрофа малко след полунощ в село Калипетрово, съобщават от полицията в Силистра.

20-годишен е изгубил контрол над колата и я ударил в електрически стълб. При удара водачът получил фрактури на подбедрица, таз и долен крайник, а спътникът му, на 28 години, е с тежка черепно-мозъчна травма. Двамата са настанени в болница.

Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят мартеница гигант

С изложба, подредена в Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра, завършва областният конкурс "Мартеници гигант", обявен от РЕКИЦ Читалища. Показани са над 80 мартеници гиганти и десетки по-малки, изработени от самодейци от читалищата, от клубове към училища, както и от любители - майстори на народни занаяти. Изложбата ще може..

публикувано на 24.02.21 в 11:31

Трапезария за бедни

280 заявления от потребители, желаещи да получават храна от обществената трапезария в Силистра, са подадени до момента. Това съобщават от екипа на проекта. 50 от кандидатите не отговарят на изискванията. Други 80 са в списъка с резерви, тъй като право да получават супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт имат 150 души. Услугата ще..

публикувано на 24.02.21 в 08:51

Пеликани гнездят в "Сребърна"

Започна размножителният период в колонията на къдроглавите пеликани в резервата „Сребърна“. В момента около 50 двойки от защитените птици са изградили гнезда на четири наколни платформи и тръстиковите масиви около тях в традиционното гнездилище, намиращо се в централното водно огледало. В рамките на две години къдроглавите пеликани градиха..

публикувано на 23.02.21 в 15:06

Опасна сграда заплашва минувачи

За опасна сграда алармират силистренци в социалните мрежи. Сигналът е изпратен и до Общината. Къщата се намира на кръстовището на улиците „Симеон Велики“ и „Стефан Караджа“, като създава риск за здравето и живота на преминаващите покрай нея. Сградата е частна собственост, като притежателите ѝ отказаха коментар. Ако обектът не бъде обезопасен от..

публикувано на 23.02.21 в 08:38

Повече електронни декларации

335 декларации за доходите на физическите лица са подадени до момента в офиса на НАП – Силистра, съобщиха от там. 252 от тях са подадени по електронен път – с електронен подпис и с персонален идентификационен код, което е около 75% от общия брой на подадените декларации от физическите лица. Данъчната кампания   стартира на 11 януари. Статистиката..

публикувано на 22.02.21 в 13:23
Спасен портрет на Васил Левски в силистренското село Шуменци.

Цветя пред спасения портрет на Апостола

Пред портрет на Васил Левски, спасен преди години от сградата на закритото и изоставено училище, отдадоха почит в село Шуменци, област Силистра. В православния храм "Св. Георги" в селото заупокойна молитва за Апостола отслужи отец Михаил, а миряни окичиха с цветя портрета на Апостола и се поклониха пред подвига му. Събитието е традиция за..

публикувано на 19.02.21 в 10:15

Силистра почете Апостола

148 години от гибелта на Васил Левски отбеляза днес Силистра. В знак на признателност към светлото дело на Апостола на свободата бе отслужена панихида в катедрална църква „Св. св. първовърховни апостоли Петър и Павел”. Пред паметника на Васил Левски венци и цветя поднесоха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, областният управител Ивелин..

публикувано на 18.02.21 в 16:29