Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Очакваме ви в "Денят на совите"

Какво означава „да погледнем философски на нещата“ и успяваме ли да го направим? В Световния ден на философията този въпрос ще ви зададем в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Късната рубрика ще посветим на темата за партньорските взаимоотношения, която е винаги актуална. „В днешно време на повърхността излизат въпроси и теми, които сме отбягвали, или забелязваме поведения и моменти, които ни изненадват приятно“, казва семейният терапевт Милена Ненкова, която ще даде съвети за пълноценна комуникация и здравословни семейни отношения. Каква е вашата формула за щастлив семеен живот? За това ще говорим след 22.00. Венета Стоянова и Ирина Николова ще бъдат ваша компания до полунощ.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Уютна зимна вечер с Радио Шумен

  Защо е важно да вярваме в себе си? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ тази вечер. Звукорежисьор и музикален редактор ще е Данаил Денчев, водещ - Жулиета Герова. В късната рубрика ще ви предложим среща с Петър Георгиев, който освен преподавател по китара е и планински водач. От опита, които има от работата си с много хора,..

публикувано на 27.01.21 в 17:43

Оттука започва 28 януари

В „Оттука започва денят“ на 28 януари ще ви разкажем една история за съпричастност и човечност - съселяни и хора от страната и чужбина даряват в помощ на семейство, останало без дом в село Голямо Градище. Как Разград отбелязва деня на освобождението си в условията на пандемия, върху какво ще дебатират общинските съветници в редица населени..

публикувано на 27.01.21 в 13:13

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Близо 7000 души от цялата страна се включиха в подписка в подкрепа на българското гражданство на управителя на МБАЛ-Исперих д-р Абдулах Заргар. Каква е тежестта на гражданската инициатива и кога се очаква да има развитие по случая? Отговорите ще търсим в утрото на 27-ми..

публикувано на 26.01.21 в 17:31

"Денят на совите" - по следите на успеха

Какво е успехът за вас? - това е въпросът, на който ще търсим отговорите в "Денят на совите". Ще ви разкажем за една изключително успешната кампания „Изплети топлина“, в която се включват хора от цялата страна. Тази година кампанията също понесе „ударите“ на коронавируса, но въпреки това организаторите успяха отново да достигнат до всяко едно..

публикувано на 25.01.21 в 18:32

За доброто и красивото в "Денят на совите"

Над 350 шуменци се включиха днес в залесяването на горски участък, който беше опожарен миналото лято. Доброволците засадиха 20 000 жълъди на площ от 40 декара. Защо е важно да създаваме и да бъдем част от добри каузи? За това ще говорим в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще се потопим в тайните на калиграфията, а..

публикувано на 23.01.21 в 19:54

Какво ви липсва?

Обедини ли ни пандемията или ни раздели още повече? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. След 22 часа ви предлагам по-философска тема. Очаквайте разговор с психолога Кристина Кръстева за това как да преодолеем недостига на социални контакти и физическа близост. Въпросът ще бъде: Какво ви липсва? Данаил Денчев и Мина..

публикувано на 22.01.21 в 18:37

Събота сутрин с "Оттука започва денят"

Събота сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете как може да се ползва безплатният онлайн кабинет за консултации със специалисти ревматолози. Ще ви разкажем и как Търговище и Разград се включват в инициативата за сателитни бягания, за любителите на риболова интересна ще е срещата с един млад шуменец, който поддържа собствен видеоканал в ютюб..

публикувано на 22.01.21 в 14:58