Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови линейки


От миналата година досега в област Русе са получени 7 нови реанимобила по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 година. 3 от тях се използват от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе, 2  са за филиала в Бяла и по един за филиалите във Ветово и Сливо поле. През следващата година в областта се очакват още няколко линейки. Това стана ясно от проведено онлайн информационно събитие, посветено на напредъка по споменатата оперативна програма, в което участваха и експерти от Областна администрация Русе. В момента за региона във всеки един момент на спешните повиквания са в готовност да отреагират 25 линейки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преговорите продължават

Ще има ли България правителство още с първия мандат - отговорът на този въпрос все още не е ясен, след като след разговорите при държавния глава Мария Габриел обяви пред медиите, че им е нужно още време, за да финализират преговорите. "Имаме нужда от още 24 часа, за да финализираме споразумението. Важно е всичко да бъде изговорено, защото е..

публикувано на 18.03.24 в 12:58

Мария Габриел прие папката

Кандидатът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел прие папката с проучвателния мандат за съставяне на правителство, връчена ѝ от президента Румен Радев. "Поемам мандата от името на ГЕРБ-СДС с чувство за отговорност, защото България има нужда от стабилност, която се гради на ясни принципи и споделена отговорност", отбеляза тя пред държавния глава и го..

публикувано на 18.03.24 в 12:39

Президентът връчва първия мандат

На фона на почти провалени преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, днес по обед се завърта и парламентарната рулетка. В 12:00 часа президентът Румен Радев връчва първия проучвателен мандат за формиране на кабинет на ГЕРБ-СДС, след като миналата седмица проведе и политически консултации с 6-те формации в 49-тото..

публикувано на 18.03.24 в 08:16

Адреси без ток

Бюлетин за плановите прекъсвания на електрозахранването в региона на Североизточна България. Разград На 18.03.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Лозница, Обреден Дом, Църква, сградата на Гражданска Защита, Казан за ракия, Овчарник, Пивница и улиците: "В. Левски", "Камчия" 2, "Иван Хараланов",..

публикувано на 18.03.24 в 06:24

Времето в понеделник

Днес в ранните сутрешни часове по преминаващ фронт ще бъде облачно, но облачността бързо ще намалее и до обяд ще преобладава слънчево време. По-късно следобед отново ще се заоблачава. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури са високи, между 5 и 8 градуса. Максималните слабо ще се понижат спрямо вчерашните. Най-често ще бъдат между..

публикувано на 18.03.24 в 06:14

Ден за прошка

Православните християни празнуват днес Сирни Заговезни – празника на всеобщото опрощение, наричан още Сиропустна неделя.  Той е винаги седем седмици преди Великден и след него започва най-продължителният пост през годината. Традицията изисква всеки да поиска и да даде прошка на хората около себе си . На трапезата се извършва обичаят хамкане: на..

публикувано на 17.03.24 в 07:49

Повторно броене увеличи гласовете

Общинската избирателна комисия в Омуртаг излезе днес с решение за избор на кмет на общината след повторно преоброяване на бюлетините от три секции. За избран е обявен Ешреф Ешрефов, който печели 5 118 гласа, става ясно от решението на ОИК. Това е с 1 глас повече от резултата му на първия тур на 29 октомври 2023 г.  При повторното преброяване днес с 1..

публикувано на 16.03.24 в 17:38