Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Cool Den между два албума

Cool Den
Снимка: Виктория Вучева

Група Cool Den изкара тази година между двете вълни на пандемията от COVID-19 първия си студиен албум озаглавен "1". Радио Шумен представи още пролетта начинанието на музикантите, още преди то да се реализира окончателно. След това редица други медии също отразиха бандата, която залага на рок, реге, ска и инди звучене.

Фейсбук страницата на Cool Den може да разгледате - тук. Youtube канала на групата може да откриете - тук.

През следващата седмица предстои групата да започне работа по втори свой албум, коментира за Радио Шумен Никола Симеонов - вокал и фронтмен на Cool Den.

Каква е рецептата за успех на тази съвременна, честна и автоиронична група, която залага предимно на български текстове, чуйте от разговора с Никола Симеонов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Виртуози свирят Владигеров

Годишнината от рождението на Панчо Владигеров отново ще намери своя отзвук в Шумен. Тази вечер в музейния комплекс, който носи неговото име, ще прозвучи едно от рядко изпълняваните негови произведения, а именно клавирното трио.  То е и първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. Със задачата да го представят пред публиката се заемат..

публикувано на 23.04.24 в 08:10

„Танцувалня“ на върха в Хасково

С Гранд при от Международното състезание "Вълшебен свят" в Хасково се завръщат децата от шуменската танцова организация „Танцувалня“. Талантите на хореографите Грациела Стоянова и Борислав Стратиев впечатлиха международното 14-членно жури с 13 танца в направленията „Диско поп“, „Мюзикъл“ и „Улични танци“. „Участвахме с 29 млади танцьори във..

публикувано на 22.04.24 в 16:37

Показват съкровищата на Калиакра

Археологическият музей „Велики Преслав“ представя тази вечер знакови находки, намерени на нос Калиакра при проучвания от последните години.  Находките са предоставени от Историческия музей в Каварна и съдържат уникални експонати като „пръстена убиец“ от края на 14 век, напълно запазен кръст за съхранение на частици от мощи на светци, накити, монети и..

публикувано на 22.04.24 в 15:17

Антиутопия на сцената

Дебютният спектакъл на режисьорката Валерия Минева ще гостува в Търговище. Тя и нейните колеги представят пиесата „Астория“ от Юра Зойфер, която преди година беше показана за първи път в България.  Текстът на австрийския драматург, който става класик едва на 27 години разглежда важни и актуални теми като дезинформацията и липсата на достатъчно..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Таланти свързват България и Унгария

Над 100 участници от страната събра в Шумен XXIX издание на Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература. В неделя най-добрите бяха отличени от авторитетно жури, под председателството на проф. д-р Пенко Господинов.  Тазгодишното издание на конкурса бе посветено на 95 години от рождението на унгарския писател Имре Кертес и..

публикувано на 21.04.24 в 12:49

"България пее“ в Русе

Концертът "България пее“ събра на една сцена в Русе четири български хо̀ра. В Голямата зала на Доходното здание се състоя хоров концерт, който е част от инициативата „България пее“ и се провежда за осма поредна година.Събитието се организира от Общинския младежки дом и се осъществи с подкрепата на Община Русе. В концерта участваха четири..

публикувано на 21.04.24 в 11:33

"Филип Кутев" с грандиозен концерт

Повече от четвърт век композиторът Георги Андреев смесва мелодията на българския фолклор със звучността и инструментите на европейската класическа музика. Такъв е последният му спектакъл "Извори", който ще бъде показан на с цената на зала „Арена Шумен“ тази вечер (19.04).  В него участва най-представителният ни ансамбъл „Филип Кутев“, заедно с..

публикувано на 19.04.24 в 10:00