Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По-бърз и екологичен транспорт

Снимка: Община Русе

Приключва втората част от проект за интегрирана система на градския транспорт в Русе. Неговата цел е да създаде по-ефективен, бърз, екологичен и интелигентен обществен транспорт с възможности за алтернативно придвижване и по-малко потребление на енергия.

В рамките на проекта е изградена пешеходна връзка – надлез между кварталите Родина 3 и Чародейка, реконструиран е булевард “Придунавски” и са реновирани три надлеза. Изградена е пешеходната зона по ул. “Чипровци” и е реконструирана улица “Шипка” в участъка от “Чипровци” до булевард “България”. Част от европейския проект е извършването на реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез при Математическа гимназия “Баба Тонка”, както и надграждане на интелигентната транспортна система.

Проектът започна на 5 януари 2017 г., а финалът му е предвиден за 5 януари 2021 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Юристите се дипломираха

123 абсолвенти от юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха дипломите си днес. Отличниците са 12, като с най-висок успех 5.97 е Драгомир Тонев. Сред официалните гости на церемонията бяха заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, както и председателят на Общинския съвет Иво Пзарджиев...

публикувано на 25.09.21 в 14:47

Екоавтомобил за патронажа

2500 лв. годишно спестява на русенци екоавтомобилът, с който от Домашния социален патронаж доставят ежедневно храна на пенсионерите и хората с увреждания. Управителят на социалната услуга  Светлин Христов вече е отправил предложение за поетапна подмяна на целия автопарк, с което биха се спестили близо 20 000 лв. за гориво, 18 000 лв. за..

публикувано на 24.09.21 в 16:19

Чистят и мият града

5 нерегламентирани сметища са почистили служителите на Общинското предприятие „Паркстрой“ в Русе през август. От тази година дружеството започна да работи за обществената хигиена в града, която включва и ежедневно миене на основните улици и булеварди в града. Освен характерните за предприятието дейности като отглеждане на цветя, резитби..

публикувано на 24.09.21 в 11:37

Обновена пожарна с европари

Напълно обновената сграда на Първа районна служба на пожарната в Русе беше открита днес. Сградата бе основно ремонтирана и всички помещения в нея са цялостно преоборудвани, благодарение на съвместен проект с Румъния, като за българската страна неговата стойност бе малко над 2.1 милиона евро. Сградата отговаря на най-съвременните европейски..

публикувано на 23.09.21 в 14:53

Хлапета чупят лампи на светиня

Седемнадесет лампи, осветяващи Пантеона на възрожденците в Русе, са потрошени от вандали, съобщиха от Общината. В момента всички те са свалени, а местата на свързване са изолирани за безопасност. Правят се опити за ремонтиране и усилване на корпусите, след което те ще бъдат върнати на местата си. Преди три дни непълнолетни са заснети от..

публикувано на 23.09.21 в 11:24

Абсолвенти в тоги

81 абсолвенти получиха дипломите си от Русенския университет „Ангел Кънчев“ по време на тържествена церемония днес. 8 от тях са пълните отличници, останалите 73 са първенци на специалностите си. Шестима от пълните отличници са магистри, а двама - бакалаври. Имената на пълните отличници магистри са Галина Колева от специалност „Биологично..

публикувано на 23.09.21 в 11:05

Отбелязахме 113 г. Независимост

„Преди 113 години България се изкачи отново на международната политическа сцена и бе обявена за Царство равно с европейските, а нашият народ стана независим. ... Днес ние сме в едно семейство с тогавашните Велики сили..., но сме длъжни да преосмислим своята роля, ако наистина искаме да продължим възхода си на независим, горд и силен народ.“ Това каза..

публикувано на 22.09.21 в 13:29