Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мащабен воден проект в Русе

Снимка: Община Русе

Мащабен ремонт на канализационната мрежа предстои в Русе, съобщават от Общината. Дейностите ще обхванат кварталите "Средна кула", "Долапите" и централната градска част. Графикът на ремонтните работи и обходните маршрути за движението на автомобилите ще бъдат публикувани на сайта на общината.

Въпреки че кметството не е възложител на проекта, е ангажиран ВиК-инженер, който ще бъде в постоянна връзка с дружеството за качеството и организацията на изпълнение. Контролът ще осигури безопасното придвижване на граждани и транспортни средства.

По информация от ВиК - Русе, началото на проекта ще бъде поставено през март тази година в кварталите "Средна кула" и "Долапите" и трябва да приключи до средата на 2022 година.

За водния проект в централната градска част все още не е избран изпълнител поради обжалване на процедурата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартеници за медиците

Медиците в Русе получиха над 360 мартенички от потребителите на Старческия дом „Възраждане“. С изработката на традиционния символ възрастните хора изказват своята искрена признателност към лекарите, медицинските сестри и санитарите от Инфекциозно отделение на болниците „Канев”, „Медика” и „Д-р Димитър Граматиков“, както и от РЗИ за положените..

публикувано на 24.02.21 в 14:06

Оглеждат уличните лампи

Продължават огледите на системите за улично осветление в Русе. В началото на седмицата са проверени 303 стълба, като 11 от тях са ремонтирани. Обходи са направени по булевард „Тутракан“, междублоковите пространства на блоковете „Ела“, „Мак“ и „Ясен“   в  квартал „Здравец“ и пространствата между блоковете „Енисей“, „Тобол“ и „Витим“ в..

публикувано на 24.02.21 в 13:23

Ценово с нов бюджет

С пълно единодушие съветниците в Ценово приеха бюджета на общината, който е малко над 6 662 000 лева. Голяма част от разходите ще бъдат насочени в сферата на образованието и социалните дейности. Предвидено е през тази година да се съфинансира проект по Програма „Красива България“ за изграждането на Младежки център в Ценово. С подкрепата на..

публикувано на 24.02.21 в 11:52

"Зелен коридор" и в Русе

„Зелен коридор“ през делничните дни за всеки, който желае да се имунизира, е осигурен и в Русе. Ваксините ще се поставят без предварително записване на час. Имунизация от понеделник до петък ще се извършва в Регионалната здравна инспекция от 13.00 до 16.30 ч., а в събота и неделя - от 9.00 ч. В Университетската болница „Канев“, както и в..

публикувано на 22.02.21 в 11:43

143 години от Освобождението

Русе отбеляза 143 години от Освобождението си. Празникът започна с благодарствен молебен на Русенската Света митрополия. Венци и цветя пред Вечния огън в Пантеона на възрожденците поднесоха генералният консул на Руската федерация Андрей Громов, областният управител на Русе Галин Григоров, общински съветници и граждани. „На този ден градът..

обновено на 20.02.21 в 15:11

Дунавски дигитален хъб

Дунавски дигитален иновационен хъб бе учреден в Русенския университет. Той е резултат от дългогодишно партньорство между университета, бизнеса и местната власт в областта на информационните и комуникационните технологии. Основната цел на сдружението е създаване на единнo звенo за подкрепа на микро, малки и средни предприятия и структури на..

публикувано на 19.02.21 в 15:07

В ареста за дрога

41-годишен мъж е задържан за наркотици при акция на полицията в Русе, повдигнати са му обвинения и е с мярка за 72 часа, съобщават днес от полицията. При полицейска проверка в сряда, мъжът е бил спрян, докато шофира лек автомобил БМВ. В колата е имало и пътник на 30 години, също от Русе. Полицаите са открили у водача марихуана, а направеният..

публикувано на 19.02.21 в 14:18