Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Поздрав за празника

Снимка: pixabay.com

През последните две години 37 двойки от община Шумен са получили помощ от общо 40 000 лева чрез общинския фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Още 20 000 лева са предвидени в бюджета за 2021 година.

22 са децата, родени през 2019 и 2020 година в семейства, които са получили финансова подкрепа за лечение, съобщават от общинската администрация в Шумен.

Днес кметът Любомир Христов поздрави лекарите, акушерите и медицинските специалисти по повод Деня на родилната помощ. В поздравлението, публикувано във Фейсбук, Христов изразява своето уважение и признателност към медиците за техните усилия и грижи за децата на Шумен.

Вие сте хората, които в един от най-съкровените моменти за всяко семейство, какъвто е раждането, посрещате новия живот и носите отговорността за здравето на новородените и техните майки. Благодаря на всички за всеотдайността, за високия професионализъм и за избора да превърнете тази грижа в своя професия и житейско призвание“, се казва още в поздравлението на кмета.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Вода от чешмите - в полунощ

Около полунощ се очаква шуменци да имат вода в домовете си, прогнозира главният инженер на ВиК Стоян Владимиров. При днешния планов ремонт са отстранени 6 от авариите. В момента екипите работят по премахването на последните 2. „Очаквам работата на терен да приключи до 18 ч. След това започва бавно пълнене на системата и ако не възникнат нови..

публикувано на 20.04.21 в 16:28
Община Шумен

Предлагат кандидат за обществен посредник

Временната комисия за избор на обществен посредник на община Шумен предлага на Общинският съвет да утвърди кандидатурата на адвокат Стоян Стоянов. В мотивите си комисията пише, че при събеседването Стоянов е показал много добро познаване на нормативните актове, уреждащи статута на обществения посредник, добри комуникационни умения, както и..

публикувано на 20.04.21 в 15:57

Годишна профилактика

На 21 април поради планова годишна профилактика от 9 до 17 часа предавателят за Силистра на честота 90.3 MHz няма да излъчва програмата на Радио Шумен. Може да ни слушате на 87.6 MHz или онлайн.

публикувано на 20.04.21 в 15:31

Събират стари електроуреди

Безвъзмездно предаване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от населението организира Община Каспичан, съобщават от администрацията. Със специално оборудвани превозни средства старите уреди ще бъдат взети от посочения от гражданите адрес. Ще се събират стари и ненужни телевизори, монитори, принтери, видео, телефони,..

публикувано на 20.04.21 в 15:28

Камери ловят джигити

24-часов маратон за контрол на скоростта започва от 00 часа на 21 април на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Проверките са в рамките на полицейската операция ROADPOL. Засилените проверки за скоростните режими ще продължат до 23:59 часа. Мобилните камери ще бъдат разположени както в населените места, така и извън тях...

публикувано на 20.04.21 в 15:20

Гейзер на шуменска улица

Докато екипи на ВиК - Шумен извършват ремонти на осем аварии по трасето на основния водопровод, голям воден гейзер се беше получил в обедните часове в Шумен по шосето на улица ,,Университетска“. Сигналът и снимките ни изпрати нашият слушател Рюстем Исмаил. Отговорът от ВиК бе, че заради опасност от спукване на тръби заради високо налягане, водата е..

публикувано на 20.04.21 в 13:11

ВиК ремонтите вървят по план

"До момента ВиК ремонтите по трасето на довеждащия водопровод от язовир "Тича" вървят по план“. Това заяви за Радио Шумен главният инженер на шуменското водно дружество Стоян Владимиров. Водата в града беше спряна рано тази сутрин, за да бъдат отстранени 8 аварии. Заради дъжда са предвидени шатри, които покриват местата, където се заварява,..

публикувано на 20.04.21 в 12:56