Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снежни преспи към Мараш

Снимка: pixabay.com

Силният вятър е причината за честите навявания и образуването на снежни преспи от Дивдядово към село Мараш, по пътя от околовръстното към село Васил Друмев, между селата Кладенец и Друмево. Това съобщават от община Шумен.

Създадена е организация за непрекъснато дежурство с техника от фирмата "Автомагистрали - Черно море“, която е отговорна за почистването на общинската пътна мрежа, за да може да се осигури проходимостта на пътя и безпрепятственото движение на автомобилите.

Въпреки това и с оглед на метеорологичната обстановка от общинската администрация призовават гражданите да не предприемат пътуване в тези райони, ако не се налага. Оттам информират, че към момента не са постъпвали сигнали за бедстващи хора на денонощния дежурен телефон в общината 054/857 677.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на Шумен Любомир Христов

Приемен ден на кмета

Кметът на Община Шумен Любомир Христов ще има приемен ден на 27 септември, понеделник, от 14.00 ч., в зала 203 на Общината. По същото време в кабинетите си граждани ще приемат и заместник-кметовете Татяна Костова, Росица Антонова, Светлана Маркова, Боян Тодоров, Найден Косев   и секретарят Диян Димитров. На 27 септември също от 14..

публикувано на 16.09.21 в 14:09

Премахват опасна спирка

Автобусна спирка в Шумен ще бъде подменена с нова. Това казаха за Радио Шумен от общинската администрация. Силно амортизираното съоръжение се намира в района на обръщача в кв. „Еверест“ на ул. „Северна“. Металната конструкция, която е ръждясала и опасно повдигната в предната си част, ще бъде премахната. Наета е фирма, която утре, 17.09 ще..

публикувано на 16.09.21 в 12:00

Още 20 с инфекцията в болница

Отново приетите с диагноза коронавирус в шуменската болница са повече от изписаните. За последното денонощие са постъпили 20 души , това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Към момента в covid отделенията на болницата има 141-ма пациенти. От тях 124 са с потвърден положителен тест за инфекцията, като петима са..

публикувано на 16.09.21 в 10:13

Гол мъж по улиците в Шумен

Гол мъж премина необезпокояван по пешеходна пътека и улица в Шумен. Около 8:45 ч. той пресече кръстовището пред старата печатница и Областното пътно управление, като продължи към хотел "Шумен". Мъжът не беше забелязан от органите на реда, като преминаващите наоколо граждани също не му обърнаха внимание. Не е ясно с какви мотиви мъжът на видима..

публикувано на 16.09.21 в 09:13

Части за електромобили ще правят в "Алкомет"

Нови производствени мощности откриха днес в „Алкомет“ АД. Специални гости на събитието бяха посланикът на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок, кметът на община Шумен Любомир Христов и областният управител Валентин Александров.

публикувано на 15.09.21 в 16:25

Деца за безопасност

Шуменската полиция стартира инициатива, свързани с безопасността на движението. С началото на учебната година се дава старт на кампенията „Спри, огледай се и премини, безопасно до училище и до дома стигни“. Идеята е децата да изучват правилата сами и с подкрепата на своите родители да ги прилагат до училище и вкъщи. Всички първокласници в..

публикувано на 15.09.21 в 14:12

Изплащат енергийните помощи

Изплащането на помощта за отопление за предстоящия зимен сезон започва от днес. Размерът на енергийното подпомагане е 523,55 лева. Хората, които имат право на този вид подкрепа, ще получат цялата сума еднократно. Парите са за месеците от ноември до март. Приемането на заявления за отпускате на енергийна помощ продължава до края на октомври..

публикувано на 15.09.21 в 13:02