Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Прием в Русенския университет

Русенски университет
Снимка: Русенски университет
Русенският университет е готов да посрещне над 3000 нови студенти през следващата академична година. Това съобщиха от висшето учебно заведение.
Заявката към Министерството на образованието е за прием в 48 специалности от 23 професионални направления в 7 области на висшето образование.
Във връзка с ограничаването на опасността от разпространение на Covid-19 и спазването на противоепидемичните мерки, Русенският университет осигурява възможност за предварително онлайн кандидатстване с гарантиран прием за една избрана специалност в редовна форма на обучение. Достъп до платформата има директно и през страницата на университета. Опцията е активна от 12 януари до 1 юли 2021 година.
Освен онлайн, процедурата може да се проведе и на място,  по телефона или на e-mail .

ВИЖТЕ ОЩЕ

Русе празнува

С тържествена церемония и ретро спектакъл Русе посреща своя празник. По традиция сутринта в църквата “Св. Георги” беше извършен благодарствен молебен за здраве и закрила на населението, а по-късно под звуците на военни маршове гражданите поднесоха венци пред паметника на загиналите герои в Сръбско-българската война. Празникът продължи с..

публикувано на 06.05.21 в 15:26

National Geographic Kids в Русе

Образователното турне National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ стартира в Русе на празника на града 6 май. Началото е от 11 ч. на ларгото пред Операта и ще продължи до 18 ч. Партньор на събитието е Община Русе. Това е седмото издание на националното турне. Поради огромния успех и интерес към миналогодишното издание темата му отново ще..

публикувано на 05.05.21 в 16:02

Памет за бележити българи

Нови 6 пирографии на бележити българи поднесе русенецът Николай Николов на кмета Пенчо Милков в навечерието на Деня на храбростта и празника на Русе 6 май. Те са с ликовете на Паисий Хилендарски, Георги Раковски, Захари Стоянов, Георги Бенковски, Панайот Волов и Гоце Делчев.   Николай Николов продължава работата си и по направата на макет на..

публикувано на 05.05.21 в 10:04
Болница „Д-р Димитър Граматиков“ – Русе

Нови възможности за ваксиниране без записване

Нов „зелен коридор“ за масово ваксиниране срещу COVID-19 е обявен за днес в Русе . Той ще бъде отворен от 9 ч. до 16 ч. в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“. Гражданите ще имат възможност да избират между препаратите на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. Предварително записване не е..

публикувано на 04.05.21 в 09:01

Без новозаразени в пет русенски общини

За близо девет пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие. 21 са новите случаи за последните 24 часа, а 181 са излекуваните. 17 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе. По двама заразени има в Две могили и Сливо поле. Без нови случаи са населените..

публикувано на 02.05.21 в 13:37

Отново „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19

Продължава масовата ваксинация в област Русе. Днес в Бяла в МБАЛ „Юлия Вревска“ отвориха „зелен коридор“ за желаещите да се имунизират срещу COVID-19. Кабинетът ще работи до 16 ч., като гражданите имат възможност за избор между ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. Предварително записване не е необходимо, а от болницата уверяват, че са..

публикувано на 02.05.21 в 10:34

"Зелени коридори" и днес

167 души са ваксинирани на “зелен коридор” в имунизационния център на Регионалната здравна инспекция на ул. “Калоян” 1 в Шумен в първия почивен ден на великденските празници. С тях броят на ваксинираните в областта достигна 15795, от които с втора доза 3973, сочат данните на Единния информационен портал. „Зелени коридори“ за поставяне..

публикувано на 01.05.21 в 09:17