Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Любов, вино и традиции в картини

4
Снимка: Областна администрация - Русе

Ежегодната изложба, посветена на любовта, виното и традициите, е подредена в Малката зала на ул. „Борисова“ № 6 в Русе. В експозицията са включени 70 платна на 22 автори, членове на местното художествено дружество. Повечето от творбите са тематични и не са показвани до сега. Преобладава живописта. Ценителите на графиката също има какво да рацгледат. Акцент е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции.

Изложбата ще бъде отворена за посещения до 25 февруари.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Командарев

Филм на Командарев в Шумен

Известният кинорежисьор Стефан Командарев провежда днес в камерната зала на театъра в Шумен кастинги за своя нов филм с работно заглавие „Ало“. Очаква се кадрите да бъдат заснети тази есен, а лентата да бъде готова през следващата година. Режисьорът е добре познат на публиката с филмите си „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Съдилището“,..

публикувано на 17.05.21 в 16:00

Църковни песнопения в Попово

Започна подготовката за Националния православен фестивал „Св. св. Кирил и Методий” в Попово. Третото издание на форума за църковни песнопения ще се проведе на 12 и 13 юни. Съпътстващи мероприятия ще има в три от храмовете в Поповска община – в кв. "Сеячи", гр. Попово, и в селата Медовина и Дриново. Хорът на Национален фолклорен ансамбъл..

публикувано на 17.05.21 в 10:12

Авторски прочит на фестивала

Откъси от 6 пиеси бяха представени пред публика в рамките на Авторския прочит в Театралния фестивал „Нова българска драма“ в Шумен. Млади актьори от трупата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ и режисьорът Съби Събев направиха четене на маса по „Теорема“ от Недялко Делчев, „Саркофагът“ от Сабина Стефанова, „Stable Genius или процесът..

публикувано на 14.05.21 в 13:39

"Песни за човека"

Спектакълът „Песни за човека“ ще се играе тази вечер на голямата сцена на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. Той е част от състезателната програма на Театралния фестивал „Нова българска драма“. Създаден е от трима режисьори: Теа Сугарева, Стайко Мурджев и Боян Иванов. Посветен е на Никола Вапцаров. Реализиран е от Драматичния театър в..

публикувано на 13.05.21 в 14:58

Нощ на литературата и в Силистра

Международната инициатива „Десета нощ на литературата“ ще се проведе днес и в Силистра, съобщиха от Регионалната библиотека „Партений Павлович“, които са организатори на събитието. Съидейници на събитието са община Силистра, Народно читалище „Доростол 1870“, Обединеният детски комплекс и Театрално студио „Артистик“. Организаторите канят..

публикувано на 12.05.21 в 12:13

Писма от килията на смъртния

Новата си книга „Писма от килията на смъртния“ ще представи в Шумен писателят Христо Стоянов. Литературната среща ще се състои на 14 май от 18.00 часа в двора на Ганушевата къща на улица „Цар Освободител“ № 152. В нея ще участва и литературният критик Иван Карадочев. По думите му „това е роман от къси биографични разкази – спомени за..

публикувано на 12.05.21 в 10:46

Концерт на шуменска сцена

„С почит към Владигеров“ е мотото на концерта, който Симфониета Шумен ще изнесе в зала „Проф. Венета Вичева“ на общината. Диригент е маестро Славил Димитров - един от най-изявените в областта на музикалното изкуство шуменци. Солист е пианистката Мария-Десислава Стойчева, отличена в анкетата на предаването „Алегро Виваче“ на БНР „Млад..

публикувано на 11.05.21 в 15:13