Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предаването "Днес" в Международния ден на куриерите и пощальоните

Снимка: БГНЕС

В предаването "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа във вторник, 16 февруари, можете да проследите:

- Как с хранителни продукти кампанията ,,Защото сме хора“ подкрепя жители на български градове и села. Със Соня Йорданова за доброволците и дарителите в инициативата разговаря Яна Койчева;

- Клиниката по ортопедия и травматология на русенската болница "Канев" вече разполага със съвременен артроскоп в помощ на пациентите с различни ставни заболявания. Кореспондентът на БНР Ася Пенчева представя новата техника в репортаж;

- Каква е ролята на пощите в дигиталното ни съвремие, ще потърсим в Международния ден на куриера и пощальона, който отбелязваме на днешната дата 16 февруари. Ще честитим и на Българската телеграфна агенция, която днес навършва 123 години;

- В Русе ще бъдат разкрити нови точки на работа на общинската администрация. Те ще осигурят по-добър достъп до административни услуги. Галя Савова работи по темата;

- Григор Димитров отпадна заради контузия тази сутрин на четвъртфинал на  "Australian Open". Още за постигнатото от първата тенис ракета на България ще чуем от Десислава Спирдонова.

Музикални редактори на предаването "Днес" са Бояна Петрова и Венета Стоянова, водещ е Антоний Димов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Следобед с "Днес" на 23 април

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е на посещение в Шумен. Националната кампания за профилактика на рак на деберлото черво набира скорост. Правилата за безопасност на труда отново са на фокус. Решаване на криза с въоръжен мъж и заложници демонстрират от полицията в Шумен. Животът в село Климент е едновременно спокоен и..

публикувано на 23.04.24 в 12:16

„Днес“ в следобеда на 22 април

Как започна раздаването на хранителни помощи от БЧК в Шумен, кой има право на тях, докога продължава кампанията и знаят ли хората къде е изместен пунктът на благотворителната организация в Шумен? Как се представи шуменският отбор в Международния турнир по информатика за напреднали "Джон Атанасов"? Има ли регистрирани случаи на коклюш в..

публикувано на 22.04.24 в 12:00

Неделно утро с Радио Шумен

Имайте приятно неделно утро с екипа на Радио Шумен днес - Бояна Петрова и Цветелина Георгиева. Бъдете с нас от 07 до 10 часа. В предаването "Оттука започва денят" ще чуете поредната увлекателна приказка за вярата на отец Николай. Интересният пример "от блудница до праведница" в петата неделя от Великия пост е с Мария Египетска. Ще научите как е възроден..

публикувано на 21.04.24 в 06:30

Съботно утро с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно и 20 април с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Интересните теми ще придружим с много музика. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова.

публикувано на 20.04.24 в 07:12

Оттука започва 22 април

В Денят на Земята, който отбелязваме всяка година на 22 април, през 2024 година мотото е "Планета срещу пластмаса". Ще чуете позицията на д-р Ралица Ангелова, за която "зелената кауза" е мисия на живота. Ще се справи ли скоро човечеството с пластмасата, като един от най-генерираните отпадъци.  Започва раздаването на хранителните помощи в Шумен и Русе, на..

публикувано на 19.04.24 в 09:17

„Днес“ в следобеда на 18 април

Собственици на заведения по центъра на Шумен се оплакаха на кмета проф. Христо Христов от демографската криза, изместването на клиентския поток и вендинг автоматите. Те търсят помощ от община Шумен. Защо обаче капучиното в центъра на Рим може да е двойно по-евтино от кафето в Шумен? Какво предлага на посетителите новият музей „Тутраканска епопея –..

публикувано на 18.04.24 в 12:16

Споделено утро с Радио Шумен

  Приятно разсънване с Радио Шумен и в четвъртък. Заредете утрото си с много положителна енергия, с   музика и полезна информация от ефира на Радио Шумен! На 18 април бъдете и с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Славчо Славчев. Стартираме след новините в 6 часа и..

публикувано на 17.04.24 в 10:13