Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Защо се налага да бъдат сменени кошчетата за отпадъци в района на кея в Русе? Какъв е пътят до класната стая и какво мотивира учителите да преподават? С какво постановката „Косвени щети“ на режисьора Максима Боева спечели любовта на зрителите? Отговорите на тези въпроси ще чуете в утрото на 24-ти февруари. С вас след новините в 7.00 ще бъдат Диана Лазарова и Ирина Николова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
книга просвета култура

Коя е настолната ви книга?

Коя е настолната ви книга? Това ще бъде въпросът в актуалната част на предаването в Световния ден на книгата 23 април. След 22 часа въпросът ще бъде: Кое ви се иска да е повече? Поводът е петото преброяване на врабчетата в България, което предстои в съботния ден. След 23 часа очаквайте късната рубрика, посветена на 25 годишния юбилей на „Денят на..

публикувано на 23.04.21 в 17:03

Оттука започва 24 април

Лазаровден е и празничното и пролетно настроение е задължително за съботната ни среща Защо всяка година броим врабчетата, застрашен вид ли са и защо ги срещаме все по-рядко в градска среда - ще ни каже Емилия Янкова от Българското дружество за защита на птиците. Младежи организират днес в Русе акция за почистване на зелените площи в..

публикувано на 23.04.21 в 16:37

В събота вечер с ,,Денят на совите"

 Песните на Лазаровден са благослов за здраве, любов, плодородие и благополучие. За какво се пее във вашите любими песни? Това е една от темите в съботното предаване ,,Денят на совите“. В късната рубрика ще разкажем за обичая ,,Лазаруване“ от кубратското село Юпер, който влезе неотдавна в списъка на нематериалното и духовно наследство на ЮНЕСКО...

публикувано на 22.04.21 в 14:14

С ,,По първи петли" и на 23 април

   Бъдете в петък с предаването ,,По първи петли“ още в 4 часа през нощта. То се излъчва от студио едно на Радио Шумен по програма ,,Хоризонт“. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Пламена Бръчкова.  До 6 часа на 23 април – много музика и интересни теми! Да посрещнем..

публикувано на 22.04.21 в 11:21

Оттука започва 22 април

В „Оттука започва денят“ на 22 април – Световния ден на Земята, ще провокираме отговорното отношение към околната среда заедно с учениците от Езиковата гимназия в Шумен, които са организирали засаждане на дръвчета. Ще разберете още как в Търговище надграждат проекта за патронажна грижа, а в Силистра продължава акцията „Великденски кошници“ в подкрепа..

публикувано на 21.04.21 в 14:06

И във вторник с Радио Шумен от сутринта

Посрещнете 20-ти април с Радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. Всичко актуално и много музика от 7 до 10 часа. Бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 19.04.21 в 11:06

Как се промени общуването ви с хората?

Кое е най-интересното, което ви се случи или ви впечатли през отминаващата седмица? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ в неделя. В късната рубрика очаквайте разговор с Виктор Ценков-председател на Федерацията на радиолюбителите по случай Световния ден на радиолюбителите 18 април. А въпросът към вас ще бъде: Как се..

публикувано на 18.04.21 в 18:45