Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Коя е най-хубавата пролет в живота ви?

Пролет
Снимка: Анелия Кръндева

Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите между шестте политически формации, които влизат в следващото Народно събрание. За какво да внимават новоизбраните депутати? Това ще бъде въпросът към вас в актуалната част на предаването. След 22 часа ви предлагам възможност за сладки спомени и мечти с въпроса: Коя е най-хубавата пролет в живота ви? След 23 часа ще се върнем в 2007-ма година със спомените в късната рубрика, посветена на 25 годишният юбилей на „Денят на совите“. Венета Стоянова и Мина Денева с интерес очакваме поредната си среща с вас, уважаеми слушатели!


ВИЖТЕ ОЩЕ

В неделната вечер с „Денят на совите“

Отново ни предстоят три часа за срещи и разговори на най-мъдрите сред мъдрите в ефира на Радио Шумен. Затова още в началото ще ви попитаме: На какво ни научи пандемията от коронавирус? А по-късно ще търсим още начини за да ставаме по-балансирани, по-силни и по-мъдри, а след 22,00 ще ви попитаме: Кое е най-доброто лекарство за душата? Въпроси, на които..

публикувано на 16.05.21 в 20:29

С Радио Шумен и рано в неделя

  Приятно утро с Радио Шумен и на 16 май! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Пламена Бръчкова. Много музика и интересни теми в неделната утрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен...

публикувано на 16.05.21 в 07:11

Кой е най-добрият съвет за семейно разбирателство?

Промени ли се климата във вашето населено място през последните години? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ в световния ден на климата. В късната рубрика ще обърнем внимание на знаците на природата в интервю с Йордан Христов от Дружеството за защита на птиците в България. А тъй като 15 май е и международен ден на..

публикувано на 15.05.21 в 19:10

В „Денят на совите“ на 13-ти май

Ще посветим последните три часа от деня на талантите във вечерния ефир на Радио Шумен с въпрос: В какво откривате своя талант? Но преди това ще отбележим 130-годишнина от създаването на Народното читалище в Кубрат. Как тази културна институция през годините е откривала и развивала талантите? Очакваме тази история да вдъхнови мъдрите птици и да ги провокира..

публикувано на 13.05.21 в 19:42

Петъчно утро с Радио Шумен

  В утрото на 14 май бъдете с Радио Шумен! Както винаги - музика и актуални вести в предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Диана Лазарова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 13.05.21 в 11:09

Великите цитати в Совите

Страх не съществува, когато си обичаш професията. Това каза 83-годишната Ценка Досева, която е най-възрастната практикуваща медицинска сестра у нас. Тя не е спирала нито ден работа и по време на пандемия, а зад гърба и има вече 65 години практика. Неслучайно в края на 2020 година получи най-високия почетен знак - Първа степен на Министерството на..

публикувано на 12.05.21 в 18:36

Празнично с ,,Денят на совите" по Радио Шумен

  С какво българско се гордеете? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ на 11 май. В рубриката ни за спомени от последните 25 години на предаването, в деня на Шумен и малко след Международния ден на радиолюбителите, ще ви срещнем с Георги Димов - доайенът на радиолюбитеството в Шумен. От 21 до полунощ бъдете с екипа: водещ –..

публикувано на 11.05.21 в 19:29