Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

33 загубиха битката за седмица

Снимка: Радио Шумен

„Остава висок броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 и този на починалите. Ситуацията е сходна с тази от предната седмица“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност“ в МБАЛ - Шумен.

Към 10.30 ч. днес в шуменската болница има 260 пациенти с тежка коронавирусна инфекция. 229 от тях са с положителна проба на COVID-19, останалите чакат резултат.

9 от пациентите са в ОАИЛ. 5 от тях са интубирани.

За изминалата седмица битката с болестта са загубили 33 пациенти, с един повече от предходната седмица. Починали са 21 мъже и 12 жени на възраст между 42 и 87 години. Късно снощи е починал мъж на 42 години.

Приетите през миналата седмица пациенти в шуменската болница са 185, изписаните са 167. Отделно в КОЦ- Шумен всички 20 легла са заети. 39 са пациентите, които се лекуват в болницата в Нови пазар.

Трима от пациентите с коронавирус в МБАЛ - Шумен са деца на годинка и две години и шест месеца. Единични са случаите на заболели медицински служители.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Нови пазар без вода

С нарушено водоподаване към момента е част от Нови пазар заради авария в района на Средното училище „Васил Левски“. Водата е спряна по улиците „Братя Миладинови”, „Иван Вазов” и „Цар Асен”. Мястото е локализирано, екипите работят по отстраняването на аварията. Предвижда се до края на работния ден водоподаването да бъде възстановено.

публикувано на 22.06.21 в 15:32
Архив

Ден без жертви на пътя

Шуменската полиция излезе с поредица инициативи за 29  юни - Национален ден на безопасността на движение по пътищата. Целта, която си поставя Областната дирекция на МВР, е да се засили вниманието на всички участници в движението към безопасността при шофиране, пресичане и движение по пътищата. Открити уроци по пътна безопасност ще се проведат в..

публикувано на 22.06.21 в 15:22
ВиК - Шумен

Проверка във ВиК - Шумен

Проверка на работата на ВиК - Шумен извършват в момента експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това потвърдиха за Радио Шумен от водното дружество. Инспекцията на министерството е в качеството му на принципал на собствеността на дружеството.

публикувано на 22.06.21 в 15:14

За безопасни пътища

Община Хитрино и Държавната автомобилна администрация в Шумен са закъснели с отчета си пред Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Това стана ясно по време на провелото се днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението. В дискусията чрез онлайн връзка участие взе Росен Рапчев, гл. експерт в Държавна агенция..

публикувано на 22.06.21 в 13:42

Не дадоха зелена светлина

След като Комисията по култура към Общинския съвет в Шумен обсъди предложението на нерегистрираното сдружение „Християнска памет“ за изграждането на 55-метров кръст на Шуменското плато, който да се вижда отдалече редом с паметник „Създатели на българската държава“, концепцията бе дискутирана и в Художествения експертен съвет. Идеята не бе възприета по..

публикувано на 22.06.21 в 13:16
СУ

Ден на отворените врати

Ден на отворените врати организират днес (22 юни) от Средното училище "Панайот Волов" в Шумен. Той ще бъде от 17 ч. до 19 ч. Преподавателите ще отговарят на въпроси на родители и ученици за приема в пети и в осми клас и ще раздават информационни материали. Ще бъде направена и виртуална обиколка на учебното заведение.

публикувано на 22.06.21 в 11:46

Задигнаха 12 дюшека за гимнастика

Полицията издирва неизвестен засега извършител, който откраднал 12 дюшека за гимнастика от физкултурен салон на училището в село Живково, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР в Шумен. По данни на директора на училището, кражбата е станала за времето от 18 до 21 юни.„Апашът“ проникнал през незаключена врата на салона в училището...

публикувано на 22.06.21 в 11:34