Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пръскат срещу кърлежи

Започва пролетната деказаризация на тревните площи и детските площадки в  община Разград, съобщават от администрацията. При подходящи метеорологични условия пръскането срещу кърлежи ще се проведе основно в събота и неделя – 24 и 25 април. За осигуряване безопасността на хората през почивните дни дезакаризацията на местността „Пчелина“ и Градския парк ще се извърши през първите два работни дни на следващата седмица – 26 и 27 април.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова машина за чистота

Община Кубрат има нов камион за сметосъбиране, съобщават от пресцентъра на кметството. Двигателят на машината е икономичен, като вредните емисии са сведени до минимум. Камионът е снабден с голяма бункерна уредба за отпадъци с вместимост до 13 тона, а също и с цистерна до 1.6 хил. литра вода за миене на съдовете за смет с вградена водоструйка...

публикувано на 28.09.21 в 10:15

Кражба след секс

31-годишна жена е задържана в Районното управление на МВР в Разград за кражба. Около 14:30 часа вчера, след като е предоставила сексуална услуга на 44-годишен мъж от исперихското село Йонково, от джоба на панталона му тя е отмъкнала сумата от 800 лева, информира полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 28.09.21 в 10:07

Моторист пострада на пътя

Моторист пострада при пътнотранспортно произшествие в исперихското село Китанчево, съобщават от разградската полиция. Инцидентът станал около 18 часа на 25 септември. Лек автомобил „Опел Астра“, шофиран от 33-годишен мъж от Китанчево, извършвал маневра за преминаване от лява лента в дясна, за да паркира. Движещият се след него мотоциклет „Хонда“ без..

публикувано на 27.09.21 в 09:58

Водач избяга при проверка

Лек автомобил „Ауди А3“ е бил спрян за проверка в лознишкото село Чудомир на кръстовището за село Тръбач и после избягал, съобщават от разградската полиция. Около 23.45 часа на 21 септември пред полицейските служители водачът заявил, че си е забравил документите и се представил с имена на човек от Търговище. Докато униформените извършвали справка..

публикувано на 23.09.21 в 09:43

В деня на Независимостта

Разград отбеляза Деня на Независимостта на мястото, където преди 113 години е прочетен за пръв път в града Манифестът на Цар Фердинанд, с който е обявена Независимостта на България от Османската империя. На мястото на днешния площад „Независимост” до Общинския културен център в началото на миналия век се е намирала тогавашната градска управа...

публикувано на 22.09.21 в 14:40

Център в помощ на преброяването

Помощен център за съдействие при преброяването работи в Разград за всички, които имат затруднения или въпроси. Той е открит от разградския отдел „Статистически изследвания“. Работното му време е от всеки ден от 9 до 18 ч., включително събота и неделя. Той се намира на петия етаж в сградата на отдела на ул. Бели Лом № 15 (Изчислителен център)...

публикувано на 21.09.21 в 15:06

Грамоти за принос

Екипът на имунизационните кабинети в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ - Разград и личният лекар д-р Деян Коларов бяха наградени с грамоти от здравния министър д-р Стойчо Кацаров за приноса им към имунизационната кампания у нас за ваксинация срещу COVID-19. Грамотите връчи областният управител на Разград Иван Борисов. За МБАЛ „Свети Иван Рилски“ наградата..

публикувано на 21.09.21 в 13:00