Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Как се подготвяте за Великден?

Великденска украса на Видин
Снимка: Светослав Цветанов

Как се подготвяте за Великден? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ на Велика сряда. Споделете тайните си рецепти за шарени яйца, козунаци и празнична украса. В късната рубрика очаквайте разговор с обичания поет Недялко Йорданов, в който той отправи Великденски послания към нашите слушатели. Въпросът след 22 часа ще бъде: Кои са светлите личности и събития, които ви носят надежда? Бояна Петрова и Мина Денева очакваме с радост поредната ни ефирна среща!


ВИЖТЕ ОЩЕ

В неделя сутринта с Радио Шумен

  Приятно утро с Радио Шумен и 20 юни! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Венета Стоянова. Много музика и интересни теми в неделната сутрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 17.06.21 в 16:21

На какво сме най-щедри ние българите?

Това е първият въпрос, който ще зададем тази вечер в ефира на Радио Шумен. Той е провокиран от личния рекорд на България в най-авторитетното проучване, което измерва щедростта в 114 държави, отчетено от Световния дарителски индекс на КАФ 2021. Тази тема очаквайте още в началото на предаването. В късната рубрика ще ви представим книгата „Шахматни етюди или..

публикувано на 16.06.21 в 19:33

Оттука започва четвъртък сутрин

В „Оттука започва денят“ на 17 юни ще насочим вниманието си към производството на текстилни изделия, което е със сериозен екологичен отпечатък. Затова и то е сред приоритетите на Европейската комисия в новите зелени политики. Има ли промяна вече в отношението към текстилните отпадъци в градовете от СИБ, където са поставени контейнери за..

публикувано на 16.06.21 в 16:00

„Днес“ в следобеда на 16 юни

Как десетокласниците от Шумен се справиха с външното оценяване по български и литература, което бе въведено за първи път тази година?  Жителите на шуменското село Дибич се оплакаха, че автобусът, който минава през населеното им място, е почти винаги пълен и те не успяват да се качат. Ще бъде ли решен проблемът с транспорта до областния град?  Защо..

публикувано на 16.06.21 в 12:36

"Денят на совите" на 15 юни - за корупцията и възмездието

За корупция и възмездие ще стане дума днес в предаването „Денят на совите“. Според едно проучване около една пета от българите са плащали подкуп за здравна услуга по време на ковид кризата. Затова и бъдете готови да отговорите честно на въпроса вие бихте ли платили подкуп и за какво. А във второта част на предаването ще говорим за възмездието, точно..

публикувано на 15.06.21 в 19:42

И във вторник с Радио Шумен от сутринта

  В утрото на 15 юни бъдете с Радио Шумен! Както винаги - музика и актуални вести в предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 14.06.21 в 15:38

В „Денят на совите“ в неделя вечер:

Ще компенсираме мрачния ден с топла вечер, защото най-важният въпрос в предаването ще бъде: Кои са най-топлите думи? Така всяка позиция, която ще прозвучи в предаването ще ни даде възможност да говорим със стилистиката да положителните емоции и обичта. Това е покана от вечерния екип да споделим времето между 21,00 и полунощ и така да изпратим тази седмица..

публикувано на 13.06.21 в 20:01