Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хандбален мач в Шумен

2
"Арена Шумен"
Снимка: Радио Шумен

Шумен ще бъде домакин на последния мач за шампионската титла на България по хандбал при мъжете. Дербито между „Шумен 61“ и „Пирин“ – Гоце Делчев ще се играе днес, на 9 май, от 13 ч. в „Арена Шумен“ при спазване на всички противоепидемични мерки. Срещата може да се гледа и на живо вYou Tube канала на Българската федерация по хандбал. 

Със събраните 31 точки шуменци са недостижими на върха, коментира предстоящия мач президентът на клуба Светлозар Начев. „Шумен спечели 15 срещи, една завърши наравно и загуби от „Локомотив“ Горна Оряховица. Последната среща е с „Пирин“, най-стойностният противник през изтеклото първенство и съм сигурен, че ни очаква един много интересен двубой“ – каза още Светлозар Начев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Победителите в турнира по рапид

Лъчезар Йорданов от шахматен клуб "Варна" спечели турнира по рапид в Шумен. Той завоюва 6 точки в 7 изиграни кръга. Със същия актив, но с по-лоши допълнителни показатели, са заелите второ и трето място - Ростислав Раев и Елица Раева. На четвърто място в клайното класиране остана международният майстор Валентин Памбукчиян с 5.5 точки.  В турнира по..

публикувано на 16.03.24 в 19:49

Куп медали за шуменски каратисти

1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови медала завоюваха шуменските бойци от Спортен клуб по карате "Киокушин" на националните първенства за кадети и кадетки, юноши и девойки, в Хасково. Това съобщава треньорът сенсей Даниел Димитров. Шампион стана Владимир Машев при кадети. Вицешампиони са Ивайло Иванов при кадети, Илкан Енверов при кадети, Виктор..

публикувано на 11.03.24 в 09:03
Националите ни по хандбал спечелиха бронзовите медали на турнира в Тбилиси

Две дузини награди

Две дузини награди ще отнесат зрители от публиката на хандбалното дерби на Североизтока – „Шумен 61” и „Спартак” (Варна). Двубоят от 16-ия кръг на елитната група е днесот 16 часа в „Арена Шумен”. Традиоционно ще се разиграе томбола, а наградите са клубни сувенири.  Във временното класиране шуменци са на първо място с 13 победи и 1 загуба, а..

публикувано на 09.03.24 в 13:34

"Лудогорец" с победа над "ЦСКА 1948"

"Лудогорец" победи "ЦСКА 1948" за трети път в рамките на месец. След успехите за Суперкупата и за Купата на България последва такъв и за първенството. В среща от двайсет и третия кръг съставът, воден от Георги Дерменджиев, спечели домакинството си на столичния тим с 2:0. Головете на стадиона в Разград отбелязаха Фон Витри и Пьотровски.  С тези три..

публикувано на 04.03.24 в 08:36

Ново покритие на игрището

Община Велики Преслав възстанови тревното покритие и направи изравняване на футболното игрище в Спортния комплекс „Стадиона“ и помощното футболно игрище на улица „Златен век“. Валирани бяха футболните терени в селата Кочово и Троица.  От общинската администрация напомнят да се спазва забраната за ползване на футболното игрище, тъй като са нужни около..

публикувано на 27.02.24 в 09:25

Евроквалификации в Шумен

Шумен ще е домакин на европейската квалификация по хандбал за жени между отборите на България и Турция. Двубоят е в сряда от 18:00 ч. Входът за „Арена Шумен“ е свободен. Старши треньорът Димитър Николов повика 16 хандбалистки – 5 играещи в чужбина и 11 от вътрешното първенство, сред тях и Ирене Иванова от тима на „Бяла“. До момента българките са..

публикувано на 26.02.24 в 08:33
Волейбол

"Дунав" без загуба във Висшата лига

Волейболистите на "Дунав" завършиха редовния сезон във Висшата лига при мъжете без загуба. В среща от 15-ия кръг тимът от Русе спечели с 3:0 гейма гостуването си на "Родопа" (Смолян) и финишира с пълен актив от точки.  В четвъртфиналните плейофи съперник на "Дунав" ще е отборът на "Ботев" (Луковит). Миналия сезон русенци играха финал във Висшата..

публикувано на 25.02.24 в 10:53