Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Планово без ток

Снимка: Радио Шумен

Без електрозахранване заради ремонти и профилактика на съоръженията ще останат и днес населени места в Североизточна България.

В Шуменска област от 8,30 ч. до 17 ч. ток няма да има в района на селата Байково, Единаковци, Трем и Добри Войников, а от 9 ч. до 17 ч. – в част от селата Новосел и Живково.

В Разградско от 8,30 ч. до 17 ч. ще е спряно подаването в Цар Калоян, в селата Езерче и Костанденец, както и в местностите Лозя и Стражецки лозя в областния център. От 13 ч. до 17 ч. ще е прекъснато захранването в Кубрат – по улиците „Добруджа“, „Странджа“, „Волга“ и „Васил Левски“.

В Търговищка област ток от 8 ч. до 17 ч. няма да има в части от селата Панайот Хитово и Звездица, от 9 ч. до 16 ч. – в Дъбравица, Братово, Китино, Божурка, Пайдушко, Пролаз, Цветница, Пресиян, Горна Кабда и Малоградец, от 9,30 ч. до 16,30 ч. – в село Давидово, а от 13 ч. до 17 ч. – в квартал „Бряг“ в Търговище и в част от село Бистра.

В Силистренска област без захранване от 8 ч. до 17 ч. ще са абонати в селата Межден, Козяк, Върбино, Таслаково, Колобър, Черковна и Казимир, от 8,30 ч. до 17 ч. – в част от Айдемир, а от 9 ч. до 17 ч. – в част от село Искра.

В Русенско от 8 ч. до 17 ч. ще е спряно подаването в селата Николово, Червена вода и Щръклево, от 8,30 ч. до 16,30 ч. – в Мартен и Голямо Враново, а от 9 ч. до 16,30 ч. – в райони на Глоджево. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Блъснаха жена на кръстовище

40-годишна жена от Шумен е пострадала след пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на полицията. Около 12:15 часа на кръгово кръстовище на бул. “Симеон Велики“ с ул. “Спортист“ водач на лек автомобил Пежо 206 с шуменска регистрация ударил пресичаща по пътното платно близо до пешеходна пътека 40-годишна жена. След преглед в болничното заведение..

публикувано на 24.09.21 в 09:29

Шанс за обучение в САЩ

Български младежи имат възможността да учат и живеят безплатно в САЩ. Това става чрез програмата за обмен на ученици Кенеди-Лугар или накратко – програмата YES. Тя е насочена към гимназисти, като им осигурява стипендия, обучение в държавно училище, като през тази една година те живеят в американско приемно семейство. Това каза за Радио Шумен..

публикувано на 24.09.21 в 09:08

Ромската култура на фокус

1.3 милиона евро е размерът на европейската програма „Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства (фокус върху роми)“. От Областния информационен център в Шумен уточниха, че тя е насочена към нетърговски организации, публични или частни, както и неправителствени, установени като юридически лица в България,..

публикувано на 24.09.21 в 08:54

Кметът посрещна вицепрезидента

Кметът Любомир Христов посрещна в кабинета си вицепрезидента Илияна Йотова, която бе гост на Шумен по повод 165 години от основаването на НЧ „Добри Войников-1856“. По време на краткия разговор между двамата с участието на заместник-кметовете Татяна Костова, Росица Антонова, Светлана Маркова и Найден Косев Илияна Йотова прояви интерес към..

публикувано на 24.09.21 в 08:40
Областен информационен център - Шумен

Шанс за млади фермери

По две мерки за подпомагане с европейско финансиране могат да кандидатстват земеделските стопани, съобщиха от Областния информационен център в Шумен. От следващата седмица оттам заедно с представители на териториалния отдел на Националната служба за съвети в земеделието започват информационна кампания в общините на Шуменска област, за да запознаят..

публикувано на 23.09.21 в 14:44

Нов водопровод в Дивдядово

Цялостната подмяна на водопровода по ул. „Иван Кръстев Ивански“ в кв. "Дивдядово" и прилежащите сградни водопроводни отклонения започват от днес. Това съобщават от ВиК – Шумен. „Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън..

публикувано на 23.09.21 в 13:24

Огнеборци обезопасиха път

Техническа помощ за обезопасяване на пътно платно след разлив на масло са оказали тази нощ шуменските огнеборци. На кръстовище между ул. “Ген. Скобелев“ и ул. “Софийско шосе“ в града е насочен екип на Пожарната в Шумен. Платното е подсушено от екипа и обезопасено за преминаващите автомобили.

публикувано на 23.09.21 в 10:37