Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За приятелството и любовта в Совите

9-тият ден на юни е Международен ден на приятелството. Една притча разказва, че лошите спомени от приятелството се пишат на пясък, за да ги заличава вятърът, а добрите - на камък, да оставят следи във времето. В актуалната част на "Денят на совите" ви питаме: Повече на пясък или повече върху камък оставяхте спомените от приятелите си? След 22 часа ще ви провокираме с друг интересен въпрос: Какво бихте казали на своето „Аз“ за любовта, когато е на 18 години? В късната рубрика ще разберете, кога една жена купува пръстен и готова да предложи брак и кога един мъж казва "не" на жената, с която иска да изживее живота си. Теми и музика, които докосват,  ви очакват от 21 до полунощ в сряда, в "Денят на совите".

ВИЖТЕ ОЩЕ

С Радио Шумен и сутринта на 29 септември

 Усетете как приятно може да започне срядата с ефира на радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. Ще ви предложим всичко актуално и много музика   от от 7 до 10 часа. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 28.09.21 в 12:53

В „Денят на совите“ на 27-ми септември

Ще приемем предизвикателството да коментираме какъв президент ни е нужен и как си го представяме. С тази тема ще започне предаването малко след 21,00. А във втория час ще ви срещнем с арттерапевт, който въздейства на емоциите чрез природните стихии. Как точно, ще ви разкажем след 22,00 и веднага след това ще попитаме: Кои емоции управляват живота ни?..

публикувано на 27.09.21 в 19:48

Вторник сутрин с Радио Шумен

Събудете се с Радио Шумен и във вторник сутрин! Усмихнато начало на деня, хубава музика и актуални теми ви обещава екипът на предаването „Оттука започва денят“. Има ли спешен зъболекарски кабинет в Шумен и къде работи кабинет за борба срещу болката? Каква нова методика за определяне на такса „смет“ обмислят в Община Русе. Това са част от въпросите,..

публикувано на 27.09.21 в 16:18

„Днес“ в следобеда на 27 септември

Какво е тежкото престъпление, извършено на територията на каолиновското село Тодор Икономово? Има ли интерес към традиционните противогрипни ваксини? В България все още процентът на ваксинирани срещу Covid-19 е малък. Защо хората у нас още се колебаят?  Мадара избра да остане в Община Шумен. Безсмислен ли бе вчерашният местен референдум?..

публикувано на 27.09.21 в 12:31

Важна ли е опаковката?

Срещнахте ли трудности при преброяването? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ в събота. В късната рубрика ще чуете актуален разговор с главния редактор на в-к „Стършел“, писателят- хуморист Михаил Вешим. След 22 часа ви предлагам тема, която можете да приемете и буквално и преносно: Колко е важна опаковката на предмети,..

публикувано на 25.09.21 в 18:11

Приятна петък вечер с ,,Денят на совите"

  За какво е сезон есента? Това е една от темите в ,,Денят на совите“ в петък вечерта. В късната рубрика ще може да чуете спомени, съхранени в архива на предаването. Бъдете с Радио Шумен от 21 до полунощ с екипа: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Пламена Бръчкова.

публикувано на 24.09.21 в 17:38

Неделя сутрин с "Оттука започва денят"

„Съгласни ли сте село Мадара да се отдели от община Шумен и да се присъедини към съседната община Каспичан?“ – това е въпросът на референдума, който ще се проведе в Мадара на 26 септември, в предаването „Оттука започва денят“ в неделя сутрин ще ви информираме за началото на референдума и какви са нагласите и настроенията на жителите. Ще ви..

публикувано на 24.09.21 в 11:05