Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Русе опровергава

Снимка: Община Русе

Община Русе категорично опровергава изнесената на 14 юни информация, свързана с жилищен блок „Скопие“ и твърденията за неплатени комунални задължения. Данните бяха публикувани в местен вестник и в репортаж на БНТ 1. Според администрацията, е съобщена невярна информация за помещение в бл. „Скопие“, в което ще бъде разкрита поредната изнесена приемна по Механизма „Лична помощ“ и услугата „Асистентска подкрепа“.

Досега в Русе има три приемни, в които хората с увреждания могат да получат качествено обслужване в близост до своя дом. Тези мерки бяха предприети в началото на март при третата вълна от пандемията COVID-19.

Всички стъпки по разкриването на четвъртата приемна са синхронизирани със собствениците на имоти от бл. „Скопие“ и представители на „Професионален Домоуправител Русе“, се казва още в становището на общината. На среща в началото на март бе договорено местната администрация да осигури отделен вход за всички, които имат нужда от консултация или подаване на документи за социалните услуги.

В публикуваната информация се твърди, че Община Русе не е заплащала комуналните сметки за помещението в ремонт, което не отговаря на истината. Приложени са фактурите с платените от общината сметки, които са с отделни партиди.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Урок по родолюбие

Онлайн урок на деца от българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Хага, Нидерландия, проведе проф. Николай Ненов, директор на Регионалния исторически музей в Русе. Учениците се запознаха с истории, свързани с картографирането, пътешествията и първата железница Русе – Варна, първата за България кинопрожекция през далечната 1897 г.,..

публикувано на 28.09.21 в 10:51

Деца спасиха 3860 дървета

2524 русенски деца се включиха в инициативата „Стара хартия за нова книга“. Те събраха рекордните 13,1 тона хартия за рециклиране и получиха в замяна над 3200 книги.  Началото на инициативата „Стара хартия за нова книга“ е поставено през 2013 г. Целта на организаторите е да мотивират децата още от най-ранна възраст да се научат да..

публикувано на 27.09.21 в 16:28

Юристите се дипломираха

123 абсолвенти от юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха дипломите си днес. Отличниците са 12, като с най-висок успех 5.97 е Драгомир Тонев. Сред официалните гости на церемонията бяха заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, както и председателят на Общинския съвет Иво Пзарджиев...

публикувано на 25.09.21 в 14:47

Екоавтомобил за патронажа

2500 лв. годишно спестява на русенци екоавтомобилът, с който от Домашния социален патронаж доставят ежедневно храна на пенсионерите и хората с увреждания. Управителят на социалната услуга  Светлин Христов вече е отправил предложение за поетапна подмяна на целия автопарк, с което биха се спестили близо 20 000 лв. за гориво, 18 000 лв. за..

публикувано на 24.09.21 в 16:19

Чистят и мият града

5 нерегламентирани сметища са почистили служителите на Общинското предприятие „Паркстрой“ в Русе през август. От тази година дружеството започна да работи за обществената хигиена в града, която включва и ежедневно миене на основните улици и булеварди в града. Освен характерните за предприятието дейности като отглеждане на цветя, резитби..

публикувано на 24.09.21 в 11:37

Обновена пожарна с европари

Напълно обновената сграда на Първа районна служба на пожарната в Русе беше открита днес. Сградата бе основно ремонтирана и всички помещения в нея са цялостно преоборудвани, благодарение на съвместен проект с Румъния, като за българската страна неговата стойност бе малко над 2.1 милиона евро. Сградата отговаря на най-съвременните европейски..

публикувано на 23.09.21 в 14:53

Хлапета чупят лампи на светиня

Седемнадесет лампи, осветяващи Пантеона на възрожденците в Русе, са потрошени от вандали, съобщиха от Общината. В момента всички те са свалени, а местата на свързване са изолирани за безопасност. Правят се опити за ремонтиране и усилване на корпусите, след което те ще бъдат върнати на местата си. Преди три дни непълнолетни са заснети от..

публикувано на 23.09.21 в 11:24