Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без вода в района на МБАЛ - Шумен

Поради причинена авария на ул. "Кирил и Методий", ще бъде спряно водоподаването от ул. "Васил Друмев" до стария портал на МБАЛ – Шумен и ул. "Кирил и Методий". Това съобщават от ВиК Шумен.

Оттам не уточняват час за пускане на водата. Водоподаването ще бъде възстановено след отстраняване на аварията.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мадара избра Шумен

Село Мадара остава в Община Шумен. Едва 93 души са гласували с „ДА“ на въпроса " Съгласни ли сте селото да се отдели от Община Шумен и да се присъедини към съседната Община Каспичан? ".  286 души са посочили "НЕ" по време на местния референдум. Само две са недействителните бюлетини. Това съобщи Дилян Нанев от ОИК – Шумен.  381 жители на Мадара..

публикувано на 26.09.21 в 22:20

1/3 вече гласуваха

309 души от имащите право на глас 904 са гласувалите в двете секции за местния референдум в село Мадара. Данните са към 16.00 часа, съобщиха от община Шумен. За една жалба подадена до момента научи РШ. Тя е от кмета на селото Неделчо Неделчев. Той е сигнализирал, че при гласуване един от жителите на Мадара е разкрил вота си. Бюлетината му..

публикувано на 26.09.21 в 16:48

Ще остане ли Мадара в Община Шумен?

До 11 часа в референдума в село Мадара са гласували 110 души. Избирателната активност е 12,16%. " Съгласни ли сте село Мадара да се отдели от Община Шумен и да се присъедини към съседната Община Каспичан? ". Това е въпросът, на който 940 жители на популярното българско село, имат право да отговорят с "Да" или "Не". Какви са настроенията сред..

публикувано на 26.09.21 в 13:12

Чушки заляха „Хемус“

Стотици килограми чушки се разпиляха край автомагистрала „Хемус“, след като камион с хасковска регистрация излиза от пътя. Тежкотоварното превозно средство е пътувало към Варна. Най-вероятно шофьорът е изгубил контрол над управлението, излязъл е от пътното платно и се е влачил близо 100 метра. След това се е обърнал в крайпътната канавка. Така се е..

публикувано на 26.09.21 в 12:11

Мадара избира

Жителите на Мадара гласуват днес на местен референдум - да се отдели ли селото от Община Шумен и да премине ли в по-малката Община Каспичан. Допитването започна в 7:00 ч. и ще продължи до 20:00 ч. Всички секции отвориха навреме, съобщават от Община Шумен. Малко над 900 жители на Мадара могат да решат бъдещето на популярното село, където се..

публикувано на 26.09.21 в 08:08

Тийнейджъри почистиха стъпалата към Паметника

Районът около Паметник „Създатели на Българската държава“ в Шумен днес беше почистен от седмокласници, възпитаници на СУ „Панайот Волов“. Природолюбителите събраха над 20 чувала с отпадъци – като пластмасови бутилки, кенчета и опаковки от вафли.  Освен това те поставиха и множество табели, които насърчават гражданите и гостите на града да пазят природата..

публикувано на 25.09.21 в 17:27

Ясни са съставите на РИК

Съставът на РИК Шумен за предстоящите избори на 14 ноември бе определен от Централната избирателна комисия. Това става ясно от публикувана информация на сайта на ЦИК. За председател е назначена Василина Кънчева от ГЕРБ-СДС, която изпълняваше функцията и на последните избори за Народно събрание през юли. По време на консултациите при областният..

публикувано на 25.09.21 в 11:14