Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Две жертви на пътя сутринта

Снимка: Pixabay

Двe жeни зaгинaхa нa мяcтo в тeжкa кaтacтрoфa, cтaнaлa тaзи cутрин нa бул."Бългaрия" в Руce. И двeтe ca румънcки грaждaнки, cъoбщи Българската национална телевизия.

Леĸият автомобил, в ĸойто са пътyвали, е бил yдаpен стpанично от тежĸотоваpен ĸамион, ĸойто се е движил по главния път в посоĸа София.

Причинитe зa инцидeнтa ce изяcнявaт.

Движението по бyл."Бългаpия" в Руce е затpyднено, има огpомно задpъстване.ВИЖТЕ ОЩЕ

Русенско на 11-о място по заболеваемост

148 са заразените с COVID-19 в Русенско за последното денонощие. Сред тях има 14 ученици и едно дете в предучилищна възраст. Това съобщават от областната администрация. Данните в единния информационен портал показват, че областта е на единайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден са поставени 803 ваксини, като 16 от тях са на деца на..

публикувано на 28.10.21 в 09:16

Компостери за детските градини

Община Русе дари 46 нови компостера на детските градини в Русе. Безвъзмездното дарение е част от започналата миналата година акция, при която в малките населени места бяха раздадени 264 съда за разграждане на биоразградими отпадъци. На директорите на детски заведения беше показано как се сглобява компостерът и бяха дадени разяснения за..

публикувано на 27.10.21 в 15:20

Бързи антигенни тестове и в Русе

Достатъчно количество бързи антигенни тестове са осигурени в Русенско, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Коментарът е по повод тиражирана информация, че Русе отсъства от списъка на Министерството на здравеопазването за лабораториите за безплатни антигенни тестове. Това е така,..

публикувано на 27.10.21 в 10:47

Училищата в Русе на 50% онлайн

Училищата в община Русе преминават в дистанционно обучение на ротационен принцип от днес. Това съобщиха от областната администрация. Преустановяват се присъствените учебни занятия на 50% от паралелките поради достигната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 между 500 и 750 души на 100 000 население. Ротацията на учениците се извършва по..

публикувано на 27.10.21 в 07:16

Подкрепа за бизнеса

Възможностите за привличане на инвестиции в Русе и региона обсъдиха областният управител Борислав Българинов и министърът на икономиката Даниела Везиева. Целта е да се даде възможност на предприемачи от различни браншове за развитие на стартъпи, а на вече утвърдени на пазара фирми – да стъпят в Русенско. Според Българинов, регионът има потенциал и..

публикувано на 26.10.21 в 10:19
Град Русе

Развиват туризъм и култура

Набелязват спешни мерки за развитието на туризма и културата в Русе и региона. Това стана ясно по време на среща между Борислав Българинов и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Сред идеите, които би трябвало да се реализират в краткосрочен период, са създаването на Съвет за новаторски решения в секторите туризъм, култура и..

публикувано на 25.10.21 в 14:13

Награди за спасителите на COVID отделение

Ръководството на Лечебни заведения „Медика“ в Русе награди екипа, изгасил пожара, който се беше разразил в ранните часове на 13 октомври в стая на COVID отделението. Управителят доц. д-р Кирил Панайотов връчи благодарствени плакети на лекаря, четирите медицински сестри и двете санитарки. Чрез гравираните надписи на златни плочки, той засвидетелства..

публикувано на 21.10.21 в 14:32