Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Прокурор Димитър Арнаудов с награда

Снимка: АП - Варна

Прокурор Димитър Арнаудов от Окръжна прокуратура - Шумен бе удостоен с плакет и грамота за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения в цялостната му работа.

Наградите бяха връчени на магистрата пред целия колектив на Шуменската окръжна прокуратура по повод оттеглянето му в пенсия.

По предложение на административния ръководител окръжен прокурор Маргарита Георгиева Прокурорската колегия на ВСС също поощри прокурор Арнаудов с отличие „Личен почетен знак първа степен – златен“ и парична награда.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шестима загубиха битката с COVID-19

152 са пациентите настанени към момента в шуменската болница. 125 от тях са с положителни проби, заяви д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. 7 души са настанени в интензивното отделение, всички те са интубирани. До 13 ч. днес в болницата с коронавирус са приети трима души, изписан е един пациент. Вчера и днес са починали 6 души с COVID-19. Те са..

публикувано на 16.10.21 в 14:01

Тон и половина капачки за втора детска линейка събраха в Шумен

Тон и половина пластмасови капачки събраха за около час шуменци като част от кампанията „Капачки за бъдеще“. Целта на инициативата, в която се включи и Радио Шумен, е да се закупи втора линейка за най-малките пациенти в страната. "Все повече навици се изграждат в децата и възрастните хора за разделно събиране на капачките и въпреки лошото време..

обновено на 16.10.21 в 13:45
Шуменски университет

Студентите минават онлайн

Към обучение в електронна среда преминават от понеделник (18 октомври) всички студенти на Шуменския университет. В заповедта на ректора проф. Георги Колев се казва, че промяната в организацията на учебния процес се въвежда във връзка с извънредната епидемична обстановка в страната и мерките срещу разпространението на COVID-19 ...

публикувано на 15.10.21 в 15:34

Хем ги няма, хем са скъпи

Недостиг на дърва за огрев има в Шуменско, показа проверка на Радио Шумен в няколко обекта. В една от борсите в града има неголеми количества липа, която не е от най-предпочитаните видове. Направен е списък с чакащи от Разград, Велики Преслав и други райони от Североизтока, съобщи управителят на фирмата, който пожела да остане анонимен...

публикувано на 15.10.21 в 14:16

Откриват Детски здравен център

Първият в страната Детски център за профилактика на здравето, изграден с помощта на спонсори и Община Шумен, в ДГ "Братя Грим", ще отвори врати от началото на следващата седмица. Откриването е на 18 октомври (понеделник), от 11.00 часа, в двора на корпус Б в детската градина. В центъра има солна стая, комбинирана инфрачервена и билкова..

публикувано на 15.10.21 в 11:28

Награди за най-добрите

Победителите в конкурса за рисунка „Горите и земите на орела“ вече са ясни. Той се организира от Изпълнителната агенция по горите, Българското дружество за защита на птиците и Североизточното държавно предприятие. На първо място във възрастовата група 1 – 4 клас се класира Ангела Иванова от София. В категорията на средношколците победител е..

публикувано на 15.10.21 в 10:38

Зелени коридори през уикенда

„З елени коридори“ за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира и тази събота и неделя /16.10-17.10/ РЗИ-Шумен . Пунктът се намира в Медицинския център „Св. Иван Рилски“ /източния вход на Старата поликлиника/ и ще работи от 9 до 14 ч. Имунизациите ще се правят с всички налични ваксини в РЗИ-Шумен на „Пфайзер“ „Модерна“ и „Янсен“...

публикувано на 15.10.21 в 10:18