Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Приключи конкурсът "Дунавски звезди"

Повече от 100 изпълнители участваха в конкурса за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“ в Силистра. Носител на гран-при на конкурса стана Димитрина Германова от Добрич. В отделните възрастови групи първите места завоюваха Габриела Йорданова от Шумен, Виктория Пощарова от Шумен, Жаблин Костадинова от Бургас и Емили Джамбазова от Силистра.

Специалната награда на кмета Силистра бе присъдена на Кристалена Стоянова от Варна, а на областния управител – на Симон Павлова от Петрич. Вокалната група  „До, ре, ми“ от Силистра получи наградата на силистренската адвокатска колегия. Една от целите на проявата е развитие и подпомагане на творчески надарени деца и талантливи млади хора. Конкурсът продължи три дни.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Затворен път заради катастрофата

Пътят между силистренските села Коларово и Зафирово остава затворен. Това каза за Радио Шумен говорителя на Областната дирекция на МВР в Силистра Красимира Радева. Тепърва на мястото на инцидента ще се прави оглед. Работата на екипите е усложнена и заради снеговалежа. Рано тази сутрин автобус, пътуващ по линията Силистра - София, и ТИР в..

публикувано на 08.12.21 в 09:55

Автобус и ТИР в челен сблъсък

Автобус, пътуващ по линията Силистра - София, и ТИР в посока Силистра са се сблъскали челно на разклона на селата Коларово и Зафирово, съобщават от полицията. Трима са ранените, като един от тях е в по-сериозно състояние. Насочени са към болницата. Основно имат фрактури на крайници. Извършва се оглед на местопроизшествието и се очаква..

публикувано на 08.12.21 в 08:52

Кулинарен конкурс на празника

Без масови прояви ще бъде отбелязан днес храмовият празник на тутраканската църква "Свети Николай". Организирани са кулинарен конкурс за приготвяне на пълнен шаран по различни рецепти и изложба на проф. Пламен Легкоступ от Великотърновския университет на тема „Ихтис или символът на рибата“. Храмът "Свети Николай" се намира в архитектурния..

публикувано на 06.12.21 в 09:46

Пари за нов физкултурен салон

Нов физкултурен салон ще бъде изграден за учениците в училище „Николай Вапцаров“ в Силистра. Общината е една от четирите в страната с одобрен проект по Годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и съоръжения в държавните и общинските училища. Дейностите в силистренското училище..

публикувано на 03.12.21 в 14:44

Отлагат ремонти на здравни служби

Заради драстичното поскъпване на строителните материали тази година здравните служби в две дуловски села няма да бъдат ремонтирани. Това са Межден и Паисиево. Въпреки че има заделени 15 000 лева, средствата са недостатъчни за качествен ремонт на сградите, каза кметът на Общината д-р Юксел Ахмед. Общинското ръководство в Дулово ще търси начин..

публикувано на 03.12.21 в 12:34

Грижа за възрастни и психоболни

От днес в Силистра започват работа Център за грижа за лица с психични разстройства и Център за грижа за възрастни хора с невъзможност за самообслужване. Финансирането общо е в размер на малко над половин милион лева по ОП „Развитие на човешките ресурси“. След 12 месеца новите услуги ще се финансират вече от държавния..

публикувано на 02.12.21 в 14:24

Темида отваря врати

Ден на отворените врати провежда днес Районният съд в Дулово, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Силистра.   Темата е „Трийсет години Конституция на Република България - върховенство на правото, демокрацията и защитата на основните права“. Проявата е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет „Открито за съдебната власт“. С нея..

публикувано на 01.12.21 в 14:41
Подкасти от БНР