Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Готови за първия учебен ден

Снимка: БГНЕС

Училищата и детските градини в община Търговище са готови за започване на новата учебна година в условията на пандемия, съобщават от общинската администрация.

В училищата са приключени планираните ремонти. Най-мащабни са те в Трето основно училище ”Петко Р. Славейков”, във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ и в Първо средно училище „Св. Седмочисленици“. В държавните училища ремонт е извършен единствено в Професионалната гимназия по туризъм, където са изградена и оборудвана работилница по хлебопроизводство и сладкарство. Ремонтирани са и учебни кабинети.

Преди първия учебен ден трябва да приключат и ремонтите в общинските детски градини, с изключение на тези в ДГ №6 „Пролет“. Там те ще продължат до края на октомври.

Откриването на учебната година във всички заведения ще се организира при спазване на задължителните мерки за обучение в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Поглед през обектива от Попово до края на България

Нов фонтан на площада

Стартираха дейностите по изграждането на фонтан на централния градски площад в Попово. Идейният проект предвижда създаването на атрактивна зона за отдих. Предвидени са частична подмяна на настилките и осветителни тела, изграждане на нови зелени площи и водна каскада с фонтан, обособяване на открито място за отдих. Парковото обзавеждане..

публикувано на 29.11.21 в 11:32
Община Търговище

Нови цени на такси и услуги

Актуализация на цените и нови услуги, предлагани от Общинските предприятия „Обреди“ и „Социални и охранителни дейности“, както и от Духовия оркестър в Търговище са основните промени, включени в проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услугите в Община Търговище. Документът е   публикуван за обществено обсъждане. Там, където се..

публикувано на 29.11.21 в 09:15

Мъж и жена са жертвите

18-годишен младеж и 42-годишна жена са жертвите на тежката катастрофа, която вчера следобед затвори пътя Кубрат - Русе. До челния сблъсък между автомобили "Опел" и "Фолксваген" се е стигнало, след като опелът е изпреварил товарен камион "Ивеко" и е навлязъл в лентата за насрещно движение, инфоримат от полицията. В опела са пътували трима души..

публикувано на 28.11.21 в 07:12

Конкурс за празнична украса

Конкурс за най-атрактивна празнична украса на Търговище започва днес. И през тази година той ще се проведе на фейсбук страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“. За участие трябва да се изпратят до 3 снимки на всеки обект, който ще бъде включен в надпреварата. Заявките са подават до 23 декември. Гласуването ще продължи до 12 ч. на 3..

публикувано на 26.11.21 в 14:30

Нова група мигранти

25 чужденци са задържали вчера екипите на РУ-Омуртаг, съобщават от търговищката полиция. Всички са били мъже на видима възраст от 15 до 28 години и без документи за самоличност. По думите им, са от Афганистан. 16 от тях са пълнолетни, 9 – непълнолетни. Мъжете са били засечени на пътя Омуртаг - Котел. По случаите са започнати 25 бързи полицейски..

публикувано на 26.11.21 в 11:01

Промяна в движението

От сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР в Търговище съобщават, че поради извършване на ремонтни дейности днес – 26 ноември 2021 г., от 9,20 ч. отново временно ще бъде затворена едната лента за движение в участък от пътя София - Варна в посока на движение към София. На пътуващите в тази посока водачи се предлага следният обходен маршрут:..

публикувано на 26.11.21 в 09:43

16 дни срещу насилието над жени

Над 60 жертви на домашно насилие от област Търговище получават подкрепа за възстановяване след COVID кризата. Повече от 95% от тях са жени и деца. Това обявиха от "Асоциация НАЯ" при старта на световната инициатива „16 дни срещу насилието над жени”. Кампанията започва днес в Международния ден за премахване на насилието над жени и  продължава до 10..

публикувано на 25.11.21 в 13:04