Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Откриха изчезнало дете

Снимка: Радио Шумен

За броени часове служители на полицейския участък в Ситово откриха изчезнало двегодишно момченце от село Любен. Издирвателната операция е организирана незабавно, след като днес в 13 ч. бил подаден сигнал, че детето е в неизвестност.

В спасителните действия били мобилизирани всички полицаи, включили се и петима доброволци от селото. Претърсени били обширни територии от земеделски земи и черни пътища.

Около три часа по-късно – в  16:30 ч., младши полицейски инспектор Стоян Николов открил детето в района на кариерата край село Ястребна, на около 3 км от село Любен.

Момченцето е в добро здравословно състояние и вече е предадено на родителите си, съобщават от полицията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Движение в една лента

Частично е възстановено движението по пътя Силистра – Русе, в отсечката между селата Коларово и Зафирово. Автомобилите се пропускат в едната лента, като трафикът се регулира от пътни полицаи. Както по-рано съобщи Радио Шумен, тази сутрин около 05:45 часа там се блъснаха автобус и товарен автомобил.

публикувано на 08.12.21 в 14:51

Обходен маршрут

Шест души са прегледани в болниците в Силистра и Тутракан след станала тази сутрин катастрофа по пътя Силистра – Русе. Радио Шумен припомня, че автобус и товарен автомобил се сблъскаха. Петима от пътниците в автобуса са без сериозни наранявания. Жена на 75 години е с фрактура на носа. Трийсет и шест годишният шофьор на автобуса е със счупен..

публикувано на 08.12.21 в 12:41

Затворен път заради катастрофата

Пътят между силистренските села Коларово и Зафирово остава затворен. Това каза за Радио Шумен говорителя на Областната дирекция на МВР в Силистра Красимира Радева. Тепърва на мястото на инцидента ще се прави оглед. Работата на екипите е усложнена и заради снеговалежа. Рано тази сутрин автобус, пътуващ по линията Силистра - София, и ТИР в..

публикувано на 08.12.21 в 09:55

Автобус и ТИР в челен сблъсък

Автобус, пътуващ по линията Силистра - София, и ТИР в посока Силистра са се сблъскали челно на разклона на селата Коларово и Зафирово, съобщават от полицията. Трима са ранените, като един от тях е в по-сериозно състояние. Насочени са към болницата. Основно имат фрактури на крайници. Извършва се оглед на местопроизшествието и се очаква..

публикувано на 08.12.21 в 08:52

Кулинарен конкурс на празника

Без масови прояви ще бъде отбелязан днес храмовият празник на тутраканската църква "Свети Николай". Организирани са кулинарен конкурс за приготвяне на пълнен шаран по различни рецепти и изложба на проф. Пламен Легкоступ от Великотърновския университет на тема „Ихтис или символът на рибата“. Храмът "Свети Николай" се намира в архитектурния..

публикувано на 06.12.21 в 09:46

Пари за нов физкултурен салон

Нов физкултурен салон ще бъде изграден за учениците в училище „Николай Вапцаров“ в Силистра. Общината е една от четирите в страната с одобрен проект по Годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и съоръжения в държавните и общинските училища. Дейностите в силистренското училище..

публикувано на 03.12.21 в 14:44

Отлагат ремонти на здравни служби

Заради драстичното поскъпване на строителните материали тази година здравните служби в две дуловски села няма да бъдат ремонтирани. Това са Межден и Паисиево. Въпреки че има заделени 15 000 лева, средствата са недостатъчни за качествен ремонт на сградите, каза кметът на Общината д-р Юксел Ахмед. Общинското ръководство в Дулово ще търси начин..

публикувано на 03.12.21 в 12:34
Подкасти от БНР