Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Комплексни услуги за граждани

4
Снимка: Община Русе

Първият в страната Център за комплексно административно обслужване на граждани бе открит днес в Русе. Той се намира в  блок 4 в квартал „Дружба - 3“.

Услугите, които русенци ще могат да получат там, са основно в три  направления. Гражданите ще могат да подават заявления за издаване и получаване на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС. Другите две направления са административни услуги по гражданско състояние  и обществен ред и сигурност.

В центъра ще има приемна, където служители от Първо Районно управление в Русе ще съдействат на колегите си от сектор „Български документи за самоличност“ по административното обслужване, както и на гражданите по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред. 


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Продават общински жилища

В Русе продължава приемът на заявления за покупка на общинско жилище от техните обитатели. До този момент са подадени близо 390 завления .  Четиримесечният срок за подаването им стартира на 15 октомври 2021 г. и ще продължи до 15 февруари 2022. Броят на жилищата, определени за продажба с решение на Общинския съвет, е 48 или 3% от общия фонд...

публикувано на 26.11.21 в 13:41

Младежи с екомисия

Големият победител в конкурса „Младежи с екомисия“, организиран от  Фондация "Русе - град на свободния дух" и локомотивния завод на Русе "Експрес Сервиз", е проектът  BIOHUNTING - засаждане на семена с ловни патрони. 

публикувано на 26.11.21 в 13:38

Подкрепа за новородени

Родители могат да кандидатстват за получаване на еднократна парична помощ в размер на 150 лева за новородено или осиновено второ дете и 400 лева при раждане на близнаци. Право на нея имат хора с постоянен и настоящ адрес на територията на община Русе, като единият родител следва да е с постоянен адрес не по-малко от една година към момента на раждане..

публикувано на 26.11.21 в 11:12

Бой за политика

Спор за политика доведе до средна телесна повреда за пострадалия и условно наказание за подсъдимия, съобщават от русенския Районен съд. Двамата мъже се сбили в края на октомври на събрание в с. Стамболово, свързано с предстоящи избори за кмет. Нападателят сключи споразумение с прокуратурата за 10-месечна условна присъда с 3-годишен..

публикувано на 25.11.21 в 13:58

Среща за електронното здравеопазване

Електронното здравеопазване като по-удобен и работещ начин за достъп до данните на пациентите и връзка между болничните заведения. Това бе обсъдено на среща в Община Русе.  Участниците в нея бяха категорични, че електронното здравеопазване трябва да бъде приоритет на държавата. Медиците се обединиха около идеята, че всички трябва отново да сезират..

публикувано на 25.11.21 в 13:13

Осигуряват подслон за бездомници

Увеличават се бездомните хора в Русе, които търсят подслон в студените месеци. Как да им се помогне в наближаващата зима бе тема на работна среща в община Русе днес. Отделите „Социални дейности“ и „Здравни дейности“ изготвиха механизъм за действие, който да работи при постъпили сигнали. Той проследява стъпките от приемането на сигнала до..

публикувано на 25.11.21 в 13:07
Крум Зарков

Кандидат за лидер на БСП

Крум Зарков ще бъде един от кандидатите за нов председател на Българската социалистическа партия. Това обяви самият той. Депутатът от Русенския избирателен район ще участва в процедурата по пряк избор на конгреса през януари. Крум Зарков беше част от преговорния екип на БСП по тема „Правосъдие“ за съставяне на коалиционно правителство...

публикувано на 24.11.21 в 10:10