Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Операция "Пандора" в Дуловско

Снимка: Радио Шумен

Трето досъдебно производство за иманярска дейност е образувала Окръжната прокуратура в Силистра. В края на миналата седмица бяха проведени две специализирани операции от служители на Гранична полиция, а вчера е бил претърсен и трети адрес. Отново в района на община Дулово.

И трите досъдебни производства са във връзка с намерени археологически обекти, неидентифицирани и регистрирани по съответния ред, и устройства, приспособени за търсенето и намирането на такива обекти, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

След претърсванията в селата Черник и Скала са били направени обиск и изземване от адрес в село Боил. Там са били намерени 7 монети със старинен вид и патина по тях, керамична лула и каменна фигура с видимо старинен вид, както и други старинни предмети.

Предстои да бъдат извършени редица експертизи на намерените археологически обекти.

Полицейските акции са част от операция „Пандора“, която в момента се провежда на територията на целия Европейски съюз.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обходен маршрут

Шест души са прегледани в болниците в Силистра и Тутракан след станала тази сутрин катастрофа по пътя Силистра – Русе. Радио Шумен припомня, че автобус и товарен автомобил се сблъскаха. Петима от пътниците в автобуса са без сериозни наранявания. Жена на 75 години е с фрактура на носа. Трийсет и шест годишният шофьор на автобуса е със счупен..

публикувано на 08.12.21 в 12:41

Затворен път заради катастрофата

Пътят между силистренските села Коларово и Зафирово остава затворен. Това каза за Радио Шумен говорителя на Областната дирекция на МВР в Силистра Красимира Радева. Тепърва на мястото на инцидента ще се прави оглед. Работата на екипите е усложнена и заради снеговалежа. Рано тази сутрин автобус, пътуващ по линията Силистра - София, и ТИР в..

публикувано на 08.12.21 в 09:55

Автобус и ТИР в челен сблъсък

Автобус, пътуващ по линията Силистра - София, и ТИР в посока Силистра са се сблъскали челно на разклона на селата Коларово и Зафирово, съобщават от полицията. Трима са ранените, като един от тях е в по-сериозно състояние. Насочени са към болницата. Основно имат фрактури на крайници. Извършва се оглед на местопроизшествието и се очаква..

публикувано на 08.12.21 в 08:52

Кулинарен конкурс на празника

Без масови прояви ще бъде отбелязан днес храмовият празник на тутраканската църква "Свети Николай". Организирани са кулинарен конкурс за приготвяне на пълнен шаран по различни рецепти и изложба на проф. Пламен Легкоступ от Великотърновския университет на тема „Ихтис или символът на рибата“. Храмът "Свети Николай" се намира в архитектурния..

публикувано на 06.12.21 в 09:46

Пари за нов физкултурен салон

Нов физкултурен салон ще бъде изграден за учениците в училище „Николай Вапцаров“ в Силистра. Общината е една от четирите в страната с одобрен проект по Годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и съоръжения в държавните и общинските училища. Дейностите в силистренското училище..

публикувано на 03.12.21 в 14:44

Отлагат ремонти на здравни служби

Заради драстичното поскъпване на строителните материали тази година здравните служби в две дуловски села няма да бъдат ремонтирани. Това са Межден и Паисиево. Въпреки че има заделени 15 000 лева, средствата са недостатъчни за качествен ремонт на сградите, каза кметът на Общината д-р Юксел Ахмед. Общинското ръководство в Дулово ще търси начин..

публикувано на 03.12.21 в 12:34

Грижа за възрастни и психоболни

От днес в Силистра започват работа Център за грижа за лица с психични разстройства и Център за грижа за възрастни хора с невъзможност за самообслужване. Финансирането общо е в размер на малко над половин милион лева по ОП „Развитие на човешките ресурси“. След 12 месеца новите услуги ще се финансират вече от държавния..

публикувано на 02.12.21 в 14:24
Подкасти от БНР