Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

23 кандидатски двойки

Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в президентските избори с номер 6 в бюлетината, а на основните им конкуренти – кандидат-президентските двойки проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева; Лозан Панов и Мария Касимова- Моасе, се паднаха съответно номер 15 и 19, предаде репортер на БГНЕС.

При тегленето на жребия в ЦИК заветният номер първи се падна на Йоло Денев и Марио Филев, издигнати от инициативен комитет.

Ето как ще изглежда бюлетината:

1. Йоло Денев и Марио Филев

2. Димитър Димитров и Цветанка Георгиева

3. Росен Миленов и Иван Иванов

4. Валери Симеонов и Цветан Манчев

5. Костадин Костадинов Елена Гунчева

6. Румен Радев и Илияна Йотова

7. Горан Благоев и Ивелина Георгиева

8. Благой Петрвески и Севина Хаджийска

9. Марина Малчева Севина Луканова

10. Александър Томов и Лъчезар Аврамов

11. Волен Сидеров и Магдалена Ташева

12. Боян Станков и Елена Ваташка

13. Жельо Желев и Калин Колев

14. Светослав Витков и Веселин Белоконски

15. Анастас Герджиков и Невяна Митева

16. Луна Йорданова и Иглена Илиева

17. Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова

18. Цвета Кирилова и Георги Тутанов

19. Лозан Панов и Мария Касимова- Моасе

20. Мария Колева и Ганчо Попов

21. Милен Михов и Мария Цветкова

22. Георги Георгиев и Стоян Цветков

23. Веселин Марешки и Полина Цанкова

Официалният старт на предизборната кампания ще бъде на 15 октомври.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От понеделник – един щадящ тест седмично

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров издаде заповед , с която от понеделник учениците, които се обучават присъствено, ще се изследват с щадящи тестове срещу COVID-19 само веднъж седмично – в първия учебен ден за седмицата. Досега това ставаше два пъти в седмицата. Двукратно остава тестването за онези от учителите и непедагогическия персонал, които не..

публикувано на 02.12.21 в 17:32

Болниците отново с планов прием

От понеделник отпада ограничението за планов прием и операции в болниците, обяви здравният министър Стойчо Кацаров. "Ще бъде отменена забраната за плановия прием, тъй като броят на заетите легла намалява прогресивно всеки ден, включително и на заетите реанимационни легла. Това ни дава възможност и основание да я отменим, така че да не пречим..

публикувано на 02.12.21 в 17:28

Всички ученици в клас

Всички ученици от 1 до 12 клас ще се върнат в училище от понеделник, заяви здравният министър Стойчо Кацаров. По думите му, по предложение на експертите тестването на учениците ще се прави веднъж седмично, защото епидемичната ситуация го позволява, броят на заразените намалява непрекъснато и регистрираната заболяемост при деца..

публикувано на 02.12.21 в 13:36
Русенски университет

Студентите се увеличават

С над 4000 са се увеличили студентите в българските университети през академичната 2020/2021 г. и общият им брой е близо 203 000, сочат данните от Рейтинговата система на висшите училища в България. Нейното 11-о издание беше представено днес в Министерството на образованието и науката (МОН). Най-голямото висше училище остава Софийският..

публикувано на 02.12.21 в 11:40

Липса на знаци и лоша маркировка

В отворено писмо до министъра на регионалното развитие Виолета Комитова и директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, от Института за пътна безопасност уведомяват, че два месеца преди трагичния инцидент на магистрала „Струма“, е извършена проверка на мястото, която констатира липсата на знак и лоша маркировка. Изводите..

публикувано на 02.12.21 в 10:53

Пенсиите - с добавка 120 лева

Изплащането на пенсиите и добавките за месеца ще бъде в периода между 7 декември (вторник) и 20 декември (понеделник). Заедно с тях ще бъде изплатена и допълнителна сума от 120 лева на близо 2,07 милиона пенсионери. Тя се изплаща за трети месец поред и замества изплащаната до септември еднократна допълнителна сума от 50 лева. За изплащането на..

публикувано на 02.12.21 в 10:08

МОН: Всички ученици в клас до вторник

Връщането на всички ученици в училище ще се случи най-късно до вторник – 7 декември. Това заяви служебният министър на образованието Николай Денков. По думите му, това ще се случи след промяна в заповедта на здравния министър. Според него в момента пристигат между два и три пъти по-малко тестове, като тези бройки стигат..

публикувано на 02.12.21 в 09:37
Подкасти от БНР