Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В „Денят на совите“ на 16-ти октомври?

И тази съботна вечер ще се погрижим да стоплим ефира с мислите и позициите на най-мъдрите сред мъдрите нощни птици на вълните на Радио Шумен. Като за начало ще проверим дали наистина българите не разбират „Зелената сделка“, както твърди авторитетно проучване. По този повод ще коментираме ефективните и малки стъпки, които всеки ден можем да правим и така да бъдем част от грижата за общия ни дом – Земята. Във втория час на предаването ще потърсим отговор на въпроса: Кога страхът е полезен и кога е вреден? Но преди това в късната рубрика ще видим как той въздейства на тялото ни. В последния час от срещата ни, след 23,00, ще зарадваме меломаните, които обичат старите български рок групи. Покана да останете на тези вълни до полунощ.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Денят на совите“ на 8-ми декември:

Ще приемаме и предаваме поздрави за нови и стари студенти, ще коментираме новините и събитията от деня и ще споделяме ефирната мъдрост на нощните птици на Североизточна България. Затова още след 21,00 ще направим класацията Топ 3 на най-важните вести от деня, а след това ще ви попитаме: В какво сте постигнали най-високата научна степен? В късната рубрика..

публикувано на 08.12.21 в 19:59

Оттука започва девети декември

В „Оттука започва денят“ на девети декември ще припомним къде и как могат да бъдат настанени на топло бездомниците. Ако познавате такъв човек или случайно видите скитащ се, не оставайте безразлични, а подайте сигнал на социалните работници. Още по темата – в четвъртък сутрин. Какво възнаграждение се дължи и за кои празнични и почивни дни през..

публикувано на 08.12.21 в 13:46

Денят на совите на 7 декември

Във вторник във времето за диалог след 22 часа, ще говорим по темата: Български патент ли е израза:„Така ни е било писано!“? Вярвате ли, че не сме господари на съдбата си или подобен изказ е признато поражение, оправдание за несгодите в живота ни. В късната рубрика, днес посветена на  25 години Денят на совите ви срещаме с жената - емблема на..

публикувано на 07.12.21 в 19:10

Какви празници очаквате?

Какви празници очаквате- традиционни или различни? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ на 5 декември. След 22 часа ще чуете една 17 годишна шуменка- Таня Вълчева, която отделя време и енергия за доброволчество. А въпросът към вас ще бъде: За какво не чакате отплата? Пламена Бръчкова и Мина Денева сме екипът в студиото...

публикувано на 05.12.21 в 18:23

Оттука започва шести декември

В понеделник сутрин на шести декември ще честитим Никулден на имениците, ще си спомним традициите на този ден и ще започнем новата седмица с добро настроение, дано и с добри новини. В „Оттука започва денят“ ще ви разкажем как едно училище в Шумен се грижи учениците му да повишат успеха си, ще разберем и дали шофьорите ще плащат по-малки данъци в Русе,..

публикувано на 05.12.21 в 10:05

Оттука започва 4 декември

Съботният ефир на Радио Шумен ще ви предложи информация за текущите кампании в помощ на болни, бедни и социално уязвими групи в Североизтока. Как можем да станем част от доброто преди празниците, ще чуете, ако се събудите с нас.  Повече от 100 са бездомните и скитащи хора в Русе, които през зимата разчитат на топла супа и пакет за цяла седмица -..

публикувано на 03.12.21 в 16:44

С ,,Денят на совите" в петък вечерта

  В Международния ден на хората с увреждания ще попитаме: Какво ви прави по-силни? В късната рубрика, посветена на 25 годишнината на предаването, заедно със слушателите сме подготвили рибни рецепти.   Бъдете с Радио Шумен от 21 до полунощ с екипа: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Драгомир Симеонов. Ще ви..

публикувано на 02.12.21 в 15:23
Подкасти от БНР