Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Улици без вода в Шумен

Снимка: Pixabay

Две шуменски улици са без вода заради авария, информират от ВиК дружеството в града. Спряно е подаването по част от улица „Ивайло“ и част от улица „Порек“.

Екипи работят на място. Не се посочва час, в който се очаква водата да бъде пусната.

Поради авария на табло ниско напрежение в помпена станция в с. Памукчи , две села остават без вода до отстраняване на аварията. Това са с. Памукчи и с. Ст. Михайловски.

ВИЖТЕ ОЩЕ

6000 лева до целта

Кампанията „Жълти стотинки. Деца помагат на деца“, която събира средства за отделението по неонатология в шуменската болница, вече изпълнява третата си кауза. Преведени са 30 000 лева от необходимите общо 36 000 лева за неонатален респиратор. „Изключително сме щастливи и благодарим, че се откликна толкова бързо на призива ни през октомври за..

публикувано на 08.12.21 в 16:43

415 ваксини за ден

35 души от област Шумен са с потвърден положителен резултат за COVID-19 за последното денонощие. 20 от тях са мъже, 15 са жени, информират от Регионалната здравна инспекция в Шумен. 120 пациенти със симптоми на коронавирус са настанени в шуменската болница. 113 от тях са с положителни проби, останалите чакат резултати от тестовете си. В..

публикувано на 08.12.21 в 16:14

Шумен с награда за туризъм

„В тези предизвикателни и изпълнени с премеждия времена е важно да бъдат показани и отличени добрите примери в сектора и да бъде оценен бизнесът, който въпреки всички трудности продължава да работи.“ С тези думи министърът на туризма Стела Балтова откри тържествената церемония по връчването на шестите Годишни награди в туризма - 2021, които тази..

публикувано на 08.12.21 в 15:14

Сбогуване със Станислав Ушев

Днес Шумен се прощава с маестро Станислав Ушев. Поклонението беше в църквата „Свето Възнесение Господне“. Кметът Любомир Христов и общинската администрация поднасят съболезнования на семейството и близките на Станислав Ушев. „Загубата на творец и музикант от неговата величина ще остави голяма празнота в културния живот на града ни...

обновено на 08.12.21 в 14:27

1.2 милиона за ремонти

Ремонти за 1 200 000 лв. е извършило шуменското общинско предприятие „Строителство и благоустройство“ през тази година. Това съобщи директорът му Недко Салабашев. Предприятието работи по конкретни заявки от Община Шумен. „Каквото ни възложат – това изпълняваме. Може и да не сме ги приключили на 100%, но голяма част са готови. В предприятието..

публикувано на 08.12.21 в 14:15

Ветеран от войната на 100

100-годишнината на ветерана от Втората световна война редник Никола Пенчев беше отбелязана днес. Това съобщи за Радио Шумен началникът на Военното окръжие в Шумен подп. Георги Георгиев. Тържеството се проведе от 11 часа в салона на Народното читалище „Васил Левски“ в село Златна нива. Много поздравления, цветя и честитки получи столетникът за..

публикувано на 08.12.21 в 13:30

Част от Шумен без вода

Авария по ул. „Стефан Изворски“ в Шумен остави без вода Добруджанския квартал. Наши слушатели съобщиха, че вода се стича и по улица „Съединение“ до Второ основно училище "Д-р Петър Берон". Според дежурния във ВиК - Шумен,  засега няма информация кога проблемът ще бъде отстранен и съответно кога ще бъде възобновено водоподаването. Снимката,..

публикувано на 08.12.21 в 12:09
Подкасти от БНР