Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кандидат за лидер на БСП

Крум Зарков
Снимка: Силвия Великова

Крум Зарков ще бъде един от кандидатите за нов председател на Българската социалистическа партия. Това обяви самият той. Депутатът от Русенския избирателен район ще участва в процедурата по пряк избор на конгреса през януари.

Крум Зарков беше част от преговорния екип на БСП по тема „Правосъдие“ за съставяне на коалиционно правителство. "Вече намерихме допирни точки, които да очертаят общи политики в този сектор", каза народният представител.

Всички наши предложения на практика бяха приети от останалите партии, посочи той и допълни, че по някои въпроси по тема „Правосъдие“ от БСП дори имат готови законопроекти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Геймъри играят благотворително

19 000 лв. събраха геймъри в рамките на проведения за пета година „Благотворителен новогодишен стрийм маратон“. 7500 лв. от тях бяха дарени на деца и младежи във всички центрове за настаняване от семеен тип в Русе. Благотворителната акция се организира от 2017 г. Екипът от млади хора играе повече от 12 часa компютърни игри, които хората могат да..

публикувано на 27.01.22 в 09:04

Ферибот - през лятото

Най-късно до средата на лятото би трябвало да заработи фериботната връзка между Русе и Гюргево. Това стана ясно от проведена на място в северната ни съседка среща на областния управител Анатоли Станев и председателя на Окръжния съвет Думитру Беяну. По време на разговорите бяха обсъдени предстоящите действия от двете страни на реката. До броени дни..

публикувано на 27.01.22 в 08:45

Крайният срок наближава

Около 500 са кандидатите за закупуване на общинско жилище в Русе. Документи се приемат до 15 февруари, като след този срок заявления няма да бъдат разглеждани, съобщиха от общинската администрация. Желаещите не трябва да имат задължения към общинския бюджет, трябва да са наематели на общинското жилище не по-малко от 5 години, да са били..

публикувано на 26.01.22 в 13:38

76-годишна русенка осъди ВиК

Русенският окръжен съд осъди „ВиК“ да върне на потребител платена без основание сума. Това съобщават от съда. 76-годишна жена е била принудена да плати над 2300 лева санкция, определена й от ВиК с мотив за умишлено повреден водомер. Според съда, няма доказателства за подобно деяние, освен това отчетникът е бил уволнен дисциплинарно заради..

публикувано на 25.01.22 в 16:11
Областен управител на Русе Анатоли Станев

Новият областен в действие

Срещи с местната власт започва областният управител на Русе Анатоли Станев. Това съобщиха от областната администрация. Целта е решаване на най-неотложните проблемина по-малките населени места -  здравни грижи, инфраструктурна свързаност, привличане на инвестиции, състоянието на язовири и хвостохранилища, развитието на културата и туризма. Ще бъде..

публикувано на 25.01.22 в 13:24

Прегледи в "Медика Русе"

Специалисти от Университетската болница „ Медика Русе“ ще преглеждат за заболявания в лицево-челюстната област. Скрининговата кампания ще се проведе на 29 януари и на 5 февруари. От диагностиката могат да се възползват пациенти с онкологични заболявания в лицево-челюстната област, нуждаещи се от дентална помощ, с тежка атрофия на..

публикувано на 25.01.22 в 11:59

Издирват 63-годишна жена

Полицията в Русе издирва Капка Василева Евтимова на 63 години от Сеново. Жената е в неизвестност от 17 януари, когато последно е била видяна в центъра на Русе. Тя е с нормално телосложение, ръст около 150 см, с права коса и кафяви очи. Била е облечена с тъмна връхна дреха - тип канадка и обута с тъмни боти. По молба на близките жената..

публикувано на 25.01.22 в 11:51
Подкасти от БНР