Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обновиха кметството

4
Община Кубрат
Снимка: Радо Стойков

Приключи реконструкцията на сградата на Община Кубрат. Въведени са мерки за енергийна ефективност, за да се създадат по-добри условия за работа и за осигуряване на достъп до административни услуги.

Проектът по Програмата за развитие на селските райони е на стойност над 311 000 лева, собственото финансиране на Община Кубрат е над 47 300 лева.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар в крайпътно дърво

72-годишен мъж от лознишкото село Сейдол пострада при пътнотранспортно произшествие, съобщават от разградската полиция. . Катастрофата станала около 13.30 ч. на 11 януари по пътя между селата Островче и Сейдол. На заледен пътен участък мъжът изгубил контрол над управлявания от него „Фолксваген Голф“, излязъл вдясно от пътното платно и се ударил в..

публикувано на 12.01.22 в 10:56

Намериха жива и здрава издирваната жена

Издирваната от полицията 76-годишна жена от село Стражец е намерена тази сутрин, съобщават от разградската полиция. Тя бе в неизвестност от 16 ч. на 9 януари. В резултат от целенасочените действия на служителите от РУ-Разград през последните два дни Фахрие Хасанова Османова е открита в съседна община. Върната е в дома си в добро физическо и..

публикувано на 12.01.22 в 10:51

Разясняват новите европрограми

25 информационни събития в общините от Разградско ще организират през тази година от Областния информационен център. На тях ще бъдат представени актуални и предстоящи за обявяване процедури за безвъзмездна финансова помощ по европрограмите. Събитията ще се проведат в съответствие с противоепидемичната ситуация в региона. За единадесети пореден път..

публикувано на 12.01.22 в 09:29

Мъж опита да излъже КАТ

55-годишен мъж от село Бисерци опитал да се сдобие с шофьорска книжка, като декларирал неверни данни, съобщават от полицията в Разград. На 10 януари по обяд мъжът се явил в сектор „Пътна полиция“ - Разград и казал, че му е откраднато свидетелството за управление на моторно превозно средство. При извършената проверка обаче станало ясно, че..

публикувано на 11.01.22 в 10:35

ВиК плати 800 000 лв. ток

Задължението от 800 000 лева към ЕНЕРГО ПРО на „Водоснабдяване – Дунав“ е погасено. Това съобщиха за Радио Шумен от "Българския ВиК холдинг". Заради дълга от енергодружеството в края на миналата година заплашиха, че ще спрат електрозахранването на съоръжения на ВиК дружеството в Разград на 4 януари. Близо половината от дължимото е покрито с..

публикувано на 10.01.22 в 16:06

Тухлена стена падна върху работник

35-годишен мъж от исперихското село Печеница пострада при трудова злополука в Завет, съобщиха от разградската полиция. Малко след 9 ч. вчера, докато бригадата събаряла тухлена стена на къща, част от нея пада върху работника. Пострадалият е транспортиран в Русе с фрактури на таз и прешлен. За случая е уведомена Инспекцията по труда. Води се..

публикувано на 07.01.22 в 13:20

Почит към Христо Ботев

С изпълнение на една от най-известните балади на Христо Ботев – „Хаджи Димитър“ - започна преклонението пред паметта на великия поет, публицист и революционер в Разград днес. Творбата, започваща с вечната строфа „Жив е той, жив е“, беше представена от Цветана Бенонова – гл. експерт в отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности“...

публикувано на 06.01.22 в 14:22
Подкасти от БНР