Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тихо се сипе първият сняг….

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Галено щипе бузките пак. Ето така ще започне вечерната среща в ефира на Радио Шумен в последния ден на ноември, който се оказа и първият снежен ден за тази зима. Затова още в началото ще зададем въпроса: Какво, освен радост, ви донесе първият сняг? По-късно ще поговорим и за оправданията, които хората измислят и дават и защо го правят. А в края на срещата ни ще чуем ефирната история на един от най-младите и най-верни слушатели на предаването. Покана да останете с нас до полунощ и този вторник.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кога се съгласявате лесно?

А кога се съгласявате трудно? Това е въпросът в „Денят на совите“ тази вечер или още едно предизвикателство и покана да бъдете част от предаването. Коментарите по тази тема ще очакваме след 22,00, а преди това ще говорим за едно предложение свързано с непосилно високите цени на тока за общините, социалните, здравните и образователните институции. В..

публикувано на 27.01.22 в 19:44

Оттука започва 28 януари

Удължиха срока за кандидатстване за подмяна на печките на дърва в Русе – подробностите ще чуете в „Оттука започва денят“ в петък сутрин. Ще ви кажем и кои са актуалните схеми и проекти в помощ на работодатели и работници, които продължават и тази година. Какви са възможности за започване и развитие на селски туризъм, е още една от темите в утрото на..

публикувано на 27.01.22 в 15:46

С ,,По първи петли" и Радио Шумен в петък

    Бъдете в петък с предаването ,,По първи петли“ още в 4 часа през нощта. То се излъчва от студио едно на Радио Шумен по програма ,,Хоризонт“. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Бояна Петрова. До 6 часа на 28 януари – много музика, интересни теми и събеседници! Да..

публикувано на 27.01.22 в 11:50

"Денят на совите" в Деня на Българското национално радио

„Чуй какво ти пее радиото“, „С радиоточка не се спори“ – определено функциите на радиото са намерили място във фразеологията на езика ни и тези изрази се използват и до днес. Точно в Деня на Българското национално радио, което става на 87 години, ви питаме: „Защо слушате радио?“. Но преди това ще говорим за националната ни сигурност на фона на..

публикувано на 25.01.22 в 19:11

В сряда сутринта с Радио Шумен

  Приятно начало на новия ден ще ви предложи програмата на Радио Шумен! Бъдете и в сряда с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 26 януари: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни..

публикувано на 25.01.22 в 13:35

Съботна вечер с Радио Шумен

   Какво прави живота ви интересен? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в събота вечерта. В късната рубрика ви очаква среща с вокалния педагог от Търговище Десислава Станкова. Разговор за зареждащите я положително неща в ежедневието, за невидимата за очите красота и за всичко, което ни прави по-силни, за да живеем пълноценно...

публикувано на 20.01.22 в 13:59

Оттука започва 20 януари

Какво е да започнеш бизнес насред кризата? – отговор на този въпрос ще чуете в предаването „Оттука започва денят“ в утрото на 20 януари. Мариян Маринов е готвач, връща се в родното Търговище, след като работата в зимния курорт, където е бил, намалява драстично заради малкото туристи и отваря заведение за индийска и тайландска кухня. За риска, който..

публикувано на 19.01.22 в 15:03
Подкасти от БНР