Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Преславският пазар в ремонт

4
Снимка: Радио Шумен

Неделният пазар във Велики Преслав ще бъде разположен на паркинга пред спортната зала заради започналата реконструкция на площада около него. Там се изгражда покрит пазар с търговски обекти и паркинг. Проектът се финансира с близо 830 хил. лв., отпуснати от Министерския съвет още миналата година.

Модернизацията на преславския пазар предвижда реконструкция на терена с подновяване на площадната настилка и настилката на вътрешните за пазара улички. Ще бъдат изградени два навеса и 6 търговски обекта, всеки от които със собствен санитарен възел и склад. В проекта са заложени зона за търговия на открито, алеи и осветление.

Шуменска фирма спечели изпълнението на строителните работи, които ще продължат 3 месеца. Фирмата огради строителната площадка като остави алея за достъп до работещите все още там търговски обекти. Тяхната дейност трябва да приключи преди Коледа, за да бъдат съборени старите дървени бараки, в които се помещават и да започне изграждане на новите търговски съоръжения.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

По 75 лева на ваксиниран

НОИ ще изплаща еднократната добавка от 75 лева на 694 643 пенсионери от 1 февруари, съобщиха от ведомството. Това е обещаната от премиера сума за изцяло ваксинирани или с поставена бустерна доза до края на миналата година. Парите се дават независимо от вида и размера на пенсията, както и без значение възрастта на пенсионера. От..

публикувано на 21.01.22 в 09:44

Без ток 21 януари

В Шуменска област с прекъснато електрозахранване от 8.00 до 16 ч. ще са селата Лозево, Градище, Черенча, Средня и Новосел, Дом за душевно болни по шосето за с. Лозево и вилна зона "Лозевско шосе". От 9 до 12 ч. ще бъде спрян тока и на фирмите: "ТЕСИ", "ФИКОСОТА", "Вегода", "Автостопанство - Шумен", "Водно строителство", "УСМ", "Дишлев",..

публикувано на 21.01.22 в 06:42

Идва застудяване

Между 2 и 5 градуса са температурите тази сутрин в Североизточна България. Днес над района ще преминава студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно, с изолирани слаби превалявания от дъжд и сняг. Привечер облачността ще се разкъса. С умерен и временно силен вятър от запад, северозапад ще нахлува студен въздух. Максималните стойности ще..

публикувано на 21.01.22 в 06:24

По-малко заразени

199 са новозаразените с коронавирус в Русенска област за последното денонощие. Там са най-много от случаите в Североизточна България. Следва Шуменска със 103, Търговищка - 70, Силистренска - 66. Най-малко инфектирани са отчетени в Разградско - 36. 8932 са новите случаи на коронавирус у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал...

публикувано на 21.01.22 в 05:36

Компенсират потребители на ток и газ

Държавата ще компенсира битовите потребители на газ. Помощта за домакинствата за декември ще бъде 26,77 лева за мегаватчас, а за януари – 42,33 лева за мегаватчас.  Помощта за бизнеса заради високите цени на тока ще бъде до 250 лева за мегаватчас за януари. "Сметката в началото на февруари, която ще е за януари, ще включва компенсацията за декември и..

публикувано на 20.01.22 в 17:24

Има достатъчно щадящи тестове

До края на месеца има достатъчно тестове за изследване в училищата. Това обяви в телевизионно интервю министърът на образованието и науката акад. Николай Денков. По думите му през февруари най-вероятно ще и ма възможност всяка седмица да се правят и двукратни изследвания, но това ще стане окончателно ясно след първия търг за самите тестове...

публикувано на 20.01.22 в 11:36

Населени места без вода

Заради авария без вода ще е част от улица „Хан Крум“ в Търговище, информират от водното дружество. Проблемът се очаква да бъде отстранен до 11 ч. Заради свързване на сградни водопроводни отклонения към подменен участък от водопровод с нарушено водоподаване от 9 ч. до 17 ч. ще бъде и част от село Борисово, община Сливо поле, съобщават от ВиК –..

публикувано на 20.01.22 в 08:21
Подкасти от БНР