Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Оттука започва денят" в неделя сутрин

В „Оттука започва денят“ в неделя сутрин ще започнем с разказа на отец Николай в „Приказки за вярата“ - за отшелничеството в християнството ще говорим с него. И още в утрото на 16 януари - какво е да прекараш цял живот с един човек? Най-точният отговор ще дадат семейство Боцка и Пенчо Димово от село Макриополско, които отбелязаха 65 години семеен живот. Освен това ще се върнем към безгрижието на детските си години с броилките, които събраха в сборник от читалището в село Голямо Соколово. „Ала-бала портокала кой изяде кашкавала, аз не съм ти не си, казвай бързо кой си ти.“ – ние сме Бояна Петрова и Людмила Борисова и ви очакваме в неделя сутрин веднага след новините в седем.


ВИЖТЕ ОЩЕ

И в петък с Радио Шумен от сутринта

  Предаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен стартира след новините в 7 часа и продължава до 10. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 20 май: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Както винаги - много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни слушате и онлайн от сайта на..

публикувано на 19.05.22 в 10:15

Оттука започва 19 май

Денят на предизвикателството е 19 май и в предаването ще научите с какви инициативи ще бъде отбелязан в Разград, където с масови прояви и тази година се присъединяват към каузата - спорт за всеки. 19 май е и Европейския ден за борба със затлъстяването - за какво алармира здравната общественост в региона и в Европа - подробностите малко след 8 часа. Кои са..

публикувано на 19.05.22 в 07:12

"Денят на совите" на 18 май

В „Денят на совите“ на 18 май ще говорим за житейските изпити, на които сме се провалили или пък сме взели едва-едва. Ако пък сте отличник, също ни се обадете. А след това ще търсим предимствата на зрялата възраст. От 21 часа до полунощ в „Денят на совите“ в сряда вечер със Славчо Славчев и Людмила Борисова. Телефоните за връзка с нас са 054 855..

публикувано на 18.05.22 в 18:46

Свежо утро с Радио Шумен и в сряда

  И в сряда бъдете с програмата на Радио Шумен. Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира след новините в 7 часа и продължава до 10. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 18 май: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни слушате и..

публикувано на 18.05.22 в 07:10

"Оттука започва" 17 май

В „Оттука започва денят“ на 17 май ще говорим за цената на горивата и цената на шофьорските курсове – какво да очакват всички онези, които сега искат да изкарат шофьорска книжка. В очакване на първия зрелостен изпит по български език и литература ще припомним най-важното около матурите, а темата за образованието ще продължим с ректора на..

публикувано на 16.05.22 в 16:44

„Днес“ в следобеда на 16 май

Засилени проверки над водачите на тежкотоварни автомобили започнаха в Шуменска област. Кое налага този контрол? Как журито на театралния фестивал "Нова българска драма" оцени тазгодишната творческа надпревара? Как премина Националният студентски литературен конкурс "Боян Пенев", една от емблемите на Шуменския университет. Какви са темите в..

публикувано на 16.05.22 в 12:43

„Щура събота“ в следобеда на 14 май

Кои са първите победители в двудневния благотворителен турнир по стрийт баскетбол, който се провежда в момента на Шуменското плато? Той се организира от Фондация „Гален Темелков“. Щуро ли е да си вентролог? Отговорът дава Димитър Иванов – Капитанa. Той е първият и за момента единствен вентролог на територията на България, който заедно със своите..

публикувано на 14.05.22 в 14:48