Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Още деца с COVID-19

Снимка: архив

Три деца с коронавирус са постъпили за лечение в шуменската болница – две от тях са на 1 година, а третото – на 16, съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от здравното заведение.

Вчера са приети общо 15 души, изписаните са 13. Починала е жена на 67 години.

Днес има още три смъртни случая на хора с положителен тест за инфекцията – това са жени на 70 и на 83 години и мъж на 85 години.

Към момента в COVID отделенията са настанени 125 души със симптоми на заболяването. В интензивния сектор има петима пациенти, двама от тях са интубирани.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Английски език най-предпочитан

Английски език и биология са най-предпочитаните предмети за втора матура от зрелостниците в област Шумен. Заявилите желание да се явят на втората матура утре са 706, като до зрелостния изпит са допуснати 681, показват данните на РУО Шумен. Най-много зрелостници са заявили желание да държат втора матура по английски език – 281. Следващият..

публикувано на 19.05.22 в 15:41
Върбишки проход

Отварят Върбишкия проход

Изработването на технически проект за основен ремонт на Върбишкия проход е заложено в инвестиционната програма на АПИ за тази година. Това каза за Радио Шумен кметът на Община Върбица Мердин Байрям. Той уточни, че е получил писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от което става ясно, че ще бъдат ремонтирани 13,4 км от пътя,..

публикувано на 19.05.22 в 14:33
Астрономическа обсерватория в Шумен

Откриват Център по природни науки

На 20 май официално отваря врати новият Център по природни науки към Факултета по природни науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Събитието е от 18:00 часа. Центърът се намира в сградата на Астрономическата обсерватория на Шуменското плато. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с чудния свят и необятните..

публикувано на 19.05.22 в 10:45

Няма деца с коронавирус

Задържа са броят на пациентите с коронавирус в шуменската болница. В момента в инфекциозно отделение има 10 пациенти с положителна проба. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. В интензивния сектор има 2 болни, един от тях е интубиран. Няма приети деца с вирусната инфекция повече от 2 седмици. През..

публикувано на 19.05.22 в 09:58

2.3 милиона за нови работни места

Одобриха Регионална програма за заетост на област Шумен за 2022 г. Това стана на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Предвидено е разкриването на 386 работни места на пълен работен ден и 112 работни места на непълно работно време. За реализацията на програмата са необходими близо 2 360 000 лв., от които над 2 307..

публикувано на 18.05.22 в 16:04
Административен съд - Шумен

Кмет в конфликт на интереси

Шуменският Административен съд постанови, че Ешреф Реджеб е бил в конфликт на интереси за това, че като кмет на Община Никола Козлево е разходвал общински бюджетни средства в полза на „Футболен клуб - Община Никола Козлево“, на което до настоящия момент член на Управителния съвет е синът му. Съдебният състав е потвърдил наложената глоба в..

публикувано на 18.05.22 в 15:02
Снимката е илюстративна

Димчо Дебелянов на матура

По темата "Споменът - скръб и утеха" в елегията на Димчо Дебелянов "Аз искам да те помня все така" са писали зрелостниците в интерпретативно съчинение на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. Втората възможност беше есе със заглавие "Тежестта на..

публикувано на 18.05.22 в 14:58