Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В сряда сутринта с Радио Шумен

  Приятно начало на новия ден ще ви предложи програмата на Радио Шумен! Бъдете и в сряда с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 26 януари: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Честит 24 май от Радио Шумен

  Честит 24 май -  Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. И на празника бъдете, след новините в 7 часа, с предаването ,,Оттука започва денят“. До 10 часа в ефира на Радио Шумен – само българска музика, актуални и важни теми. Приятно начало на новия ден ще ви предложи екипът:..

публикувано на 24.05.22 в 08:09

Оттука започва 25 май

В сряда, в ефирното събуждане с Радио Шумен, ще споделим съветите на НАП и Инспекцията на труда  против плащането в плик, на старта на активния туристически и земеделски сезон. За новите промени в Закона за защита на потребителите, които влизат в сила от 28 май ще ни каже Богомил Николов от "Активни потребители". Ще може ли..

публикувано на 23.05.22 в 15:22

„Днес“ в следобеда на 23 май

Промени ли навиците на редовните кръводарители пандемията от Covid-19? Поставяме въпроса в един от световните дни, призоваващи за даряване на кръв, с която всеки ден се спасяват животи. Какви са политическите реакции към анонса за антикризисните мерки и какви политически ефекти се очакват от приемането на актуализацията на бюджета? Отговорите..

публикувано на 23.05.22 в 13:33

За кого бихте влезли в огъня?

За кого бихте влезли в огъня? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ на нестинарския празник. В късната рубрика ще чуете интервю с Маринка Чанева от Шумен- носител на специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители в Националния конкурс "Учител на годината". А въпросът към вас ще бъде: Кога сте си..

публикувано на 21.05.22 в 18:43

Оттука започва 23 май

В понеделник сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберем как общински фонд ще подкрепя граждански инициативи в Търговище. Как създаденият онлайн регионален портал за култура и туризъм за Централна Северна България ще помогне за туризма в областите Разград, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Плевен? – отговорът ще чуете в утрото на 23 май,..

публикувано на 21.05.22 в 13:08

Оттука започва 22 май

В Силистра ще бягат благотворително за книги. За добрата инициатива  разказваме в минутите след 8 часа в неделното утро, защото събитието започва в 9 часа, а за всяка обиколка от 400 м., спонсори даряват по 1 лев. С тях пък ще се купят нови книги за библиотеката. Подробности от организаторите. Как да влезем във форма за лятото - това ще ни каже фитнес..

публикувано на 20.05.22 в 15:09

"Оттука започва денят" в празничния 21 май

В „Оттука започва денят“ в събота сутрин ще честитим празника на всички именици в деня на свети свети Константин и Елена и патронния празник на Шуменския университет. Ще ви поканим и на Международния фолклорен фестивал „Зазоряване“, който ще се проведе в Исперих. Ще разберете и какво е общото между сватбените церемонии и спасяването на горите...

публикувано на 20.05.22 в 14:00