Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

76-годишна русенка осъди ВиК

Снимка: Pixabay

Русенският окръжен съд осъди „ВиК“ да върне на потребител платена без основание сума. Това съобщават от съда.

76-годишна жена е била принудена да плати над 2300 лева санкция, определена й от ВиК с мотив за умишлено повреден водомер. Според съда, няма доказателства за подобно деяние, освен това отчетникът е бил уволнен дисциплинарно заради нарушения на трудовата дисциплина, включително и по отношение на отчитането.

Решението на съда е окончателно.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха телефонен измамник и муле

Задържани са измамник и муле, съпричастни към телефонни измами в Гърция. Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България.Това съобщават от пресцентъра на МВР. Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското с. Ново село, който е многократно..

публикувано на 26.05.22 в 11:19

Многохилядно тържество в Русе

Повече от 1500 деца и ученици се включиха в тържественото честване на 24 май в Русе днес. На площад „Свобода“ в града младите хора изпяха заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“, който е написан именно в Русе преди 130 години от учителя по френски език в Мъжката гимназия Стоян Михайловски. В празничната програма днес..

публикувано на 24.05.22 в 15:39

Нови книги за читалищата

Повече от 350 книги дари русенската танцова школа "Играорци" на читалище "Светлина" в село Бъзън. Поводът е 24 май, а инициативата е на главния художествен ръководител на формацията Богдан Донев. В началото на месеца той призовал любителите танцьори в Русе да подарят по една книга. Така били събрани детски приказки, стихосбирки, модерна и..

публикувано на 24.05.22 в 14:33

Признание за творци и учени

На тържествена церемония в Доходното здание бяха обявени тазгодишните носители на Награда „Русе“ и „Млад творец“. Със статуетките, дело на Георги Радулов, всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, които имат значителен принос за издигане авторитета..

обновено на 24.05.22 в 09:31

Удар по телефонната мафия

Шестима души са задържани заради телефонни измами. Операцията е проведена от служители на Главната дирекция "Национална полиция", областните дирекции на МВР в Русе и Благоевград, Следствения отдел при Окръжна прокуратура Русе в сътрудничество с криминалната полиция и прокуратура на Прага, Чешка република. В хода на операцията на територията..

публикувано на 20.05.22 в 12:26

Чистят шахтите

Почистването на дъждоприемните шахти в Русе продължава да се извършва по график, съобщават от общинската администрация. От началото на сезона до момента са обработени 247 шахти в кварталите „Здравец“, „Родина“, „Дружба“ 1, ЦЮР, Широк център и по-конкретно по улиците „Панайот Хитов“, „Петър Берон“, „Муткурова“, „Рига“, „Потсдам“, „Захари..

публикувано на 20.05.22 в 11:11

Русенци с тротинетки

100 тротинетки ще бъдат разпределени на няколко места в Русе и ще бъдат давани под наем. Те ще развиват скорост до 25 км/ч. и ще имат стартова цена за отключване, както и цена за ползване на минута. Целта е да се задоволи нуждата от мобилност в града, както и да се намалят автомобилният трафик и замърсяването на околната среда. Общинският съвет..

публикувано на 20.05.22 в 08:46