Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Денят на совите" в Деня на Българското национално радио

„Чуй какво ти пее радиото“, „С радиоточка не се спори“ – определено функциите на радиото са намерили място във фразеологията на езика ни и тези изрази се използват и до днес. Точно в Деня на Българското национално радио, което става на 87 години, ви питаме: „Защо слушате радио?“. Но преди това ще говорим за националната ни сигурност на фона на нарастващото напрежение между НАТО и Русия. В късната рубрика за 25 години „Денят на совите“ ще чуем Мишо Панчев – редовен слушател на предаването, за когото ефирът на Радио Шумен е най-интересният и верен приятел. От 21 часа до полунощ в „Денят на совите“ с Бояна Петрова и Людмила Борисова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Щура събота“ в следобеда на 28 май

Щуро ли е да шофираш автомобил на 49 г.? Отговорът на този въпрос дава варненецът Боян Крайчев, участник в 17-ото "Класик рали" 2022 (вижте снимки   от ралито или клипа от посрещането му в Шумен). Как е била запазена натуралната размяна у нас до средата на миналия век? Светлина върху тази интересна част от българския бит дава изследване на..

обновено на 28.05.22 в 15:04

И в понеделник с Радио Шумен от сутринта

  Посрещнете новата седмица с предаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен. То стартира след новините в 7 часа и продължава до 10. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 30 май: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Както винаги - много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да..

публикувано на 27.05.22 в 09:55

С ,,По първи петли" и Радио Шумен в петък

  Бъдете в петък с предаването ,,По първи петли“ още в 4 часа през нощта. То се излъчва от студио едно на Радио Шумен по програма ,,Хоризонт“. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Славчо Славчев. До 6 часа на 27 май – много музика, интересни теми и събеседници! Да..

публикувано на 26.05.22 в 13:56

„Днес“ в следобеда на 26 май

Защо изключиха съветника Камен Андонов от групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Шумен? Какви решения взеха "старейшините" по време на майското си редовно заседание? Как премина посещението на министъра на иновациите Даниел Лорер в шуменския алуминиев завод? Да останеш върху науката - като петно. Как случаят "Венелин Терзиев" отеква в академичните среди?..

публикувано на 26.05.22 в 12:45

В сряда вечерта с Радио Шумен

   Колко и какви мечти от ученическите си години сбъднахте? Това е един от въпросите в предаването ,,Денят на совите“ в сряда вечерта. В късната рубрика, докато днешните абитуриенти празнуват, очаквайте срещата със събеседници, били абитуриенти в средата на миналия век - рокли от тафта, трандафори и бал в залата на ТКЗС-то. Водещ на предаването..

публикувано на 25.05.22 в 18:09

Честит 24 май от Радио Шумен

  Честит 24 май -  Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. И на празника бъдете, след новините в 7 часа, с предаването ,,Оттука започва денят“. До 10 часа в ефира на Радио Шумен – само българска музика, актуални и важни теми. Приятно начало на новия ден ще ви предложи екипът:..

публикувано на 24.05.22 в 08:09

Оттука започва 25 май

В сряда, в ефирното събуждане с Радио Шумен, ще споделим съветите на НАП и Инспекцията на труда  против плащането в плик, на старта на активния туристически и земеделски сезон. За новите промени в Закона за защита на потребителите, които влизат в сила от 28 май ще ни каже Богомил Николов от "Активни потребители". Ще може ли..

публикувано на 23.05.22 в 15:22