Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осмар празнува

Жителите на преславското село Осмар честват две юбилейни годишнини с тридневна програма в центъра на селото и на стадиона. Църквата „Св. Св. Константин и Елена” в Осмар отбелязва днес и храмов празник, и 160 годишнина. За юбилея бяха отслужени света литургия и водосвет, а тази вечер има концерт на местното читалище „Съгласие - 1882”. Читалището чества 140 години от основаването си и началото на културно-просветната дейност в селото. В концертната програма участват самодейци от Осмар и гостуващи изпълнители от Шумен и Попово. В навечерието на църковния празник в селото гостуваха читалищни състави от община Велики Преслав, а утре освен концертна програма е планирана литературна среща с писателката Ивелина Радионова и огнени демонстрации на стадиона от 20.30 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Росен Желязков вече не е председател на НС

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков.  Решението беше взето със 129 гласа "за" и 103 "против". Росен Желязков емоционално благодари и поиска извинение от всеки, когото е засегнал с нещо. В началото на своето изказване пред депутатите той сподели и мисълта, че трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Проектът на решението за..

публикувано на 25.04.24 в 14:17

Общинските съветници решават

Кметът на Шумен проф. Христо Христов изтегли докладната, в която предлага временно изпълняващ длъжността управител на Комплексния онкологичен център на Шумен да бъде бившият директор на лечебното заведение д-р Сотир Караниколов.  Гласуването на това предложение трябваше да позволи обявяването на конкурс за заемане на длъжността, тъй като..

публикувано на 25.04.24 в 10:41

Пожар изпепели кола

В 22:12 часа снощи е приет сигнал за пожар в лек автомобил между селата Могила и Каспичан. това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място е бил пратен екип на РСПБЗН- Нови пазар. При пристигане огнеборците заварили обхванат в пламъци лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация.  По данни на собственика, колата се е запалила по..

публикувано на 25.04.24 в 10:38
Камелия Нейкова

Обявяват избирателните списъци

В понеделник ще станат ясни предварителните избирателни списъци и всеки ще може да провери къде и дали може да гласува за изборите две в едно. Това обяви в национален ефир председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Партиите и коалициите ще бъдат с еднакви номера в бюлетините и за Европейски парламент, и за народни представители. "Има два..

публикувано на 25.04.24 в 09:20

Решават за управител на КОЦ

Предложението д-р Сотир Караниколов да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността управител на Комплексния онкологичен център в Шумен до избор на нов управител не срещна подкрепа по време на извънредното заседание на Правна комисия. Караниколов е бивш дългогодишен ръководител на лечебното заведение, а в момента е пенсия.  Предложението той да се..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Фермерите плашат с протести

„Зърнопроизводителите ще излязат на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното през февруари споразумение. Решението е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на браншовата организация преди насрочената за 17 ч днес среща в Министерския съвет с 60 земеделски организации. Освен за пълно изплащане на договорената в Споразумението..

публикувано на 24.04.24 в 13:00

Катастрофа издаде пиян

Катастрофа в парикирана кола издаде много пиян шофьор, който се движел по улиците на град Нови пазар, а след това се озовал в ареста. Малко след 21 часа снощи в дежурната част на РУ- Нови пазар е постъпил сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на ул. „Ген. Владимир Заимов“ в града.  Към адреса бил насочен полицейски екип. На място..

публикувано на 24.04.24 в 12:00